Inför Örebro – HV71 19/10

Inför Örebro – HV71 19/10

Hemmamatch stundar i Behrn Arena och denna gång står HV71 för motståndet. Laget från Jönköping har startat säsongen helt OK och vann senast mot Malmö på straffar. Två poäng blev det, men Malmö var bra generösa mot gästerna också. Örebro i sin tur slog Linköping genom att straffa dem för deras misstag och sedan vara väldigt effektiva när lägena kom. Inte helt olikt med andra ord, bara lite bättre av Örebro.

Örebro har fem raka segrar vid full tid. HV71 har vunnit fyra av de fem senaste. Det är två ganska formstarka lag med andra ord, men Örebro är nog fortfarande favoriter i detta läge.

Örebro har nästan fullt lag bortsett avstängde Jordan Boucher och dessutom fått in Lukas Pilö i truppen. Sakari Salminen är tyvärr sjuk och hans plats går till Viktor Lodin, men han flyttas till kedjan med Rensfeldt och Rask, och Harper går upp med Stoa och Bromé. Hur mycket Pilö får spela återstår att se, men så under isen som Stefan Warg varit på sistone tycker man nog att det finns utrymme för att ge honom en del speltid.

HV71 har Adam Åhman långtidsskadad, men i hans frånvaro har Hugo Alnefelt från J20 klivit fram och gjort det fullt godkänt. HV71 har nyligen också förstärkt med Alexander Bergström efter att han inte fick något nytt kontrakt i KHL. De skrev ett tre år långt kontrakt med killen som fyller 34 i januari. Hittills har det blivit en assist på två matcher.

HV71 tappade många stora namn efter förra säsongen och det är väl ingen spelare som riktigt klivit fram som den tydliga stjärnan. Johannes Kinnvall leder poängligan med tre mål och fyra assist. Tvåa är Linus Sandin med 5 mål och 1 assist följt av Anthony Camara på två och fyra assist. Jonas Gunnarsson har varit förstavalet i målet och han har spelat bra. Nästan identiska siffror som Dominik Furch faktiskt.

Matchen börjar 18.00 och det är upplagt för fullsatt. Gissar på grym stämning som vanligt, men för min del blir det att följa den från soffan. Halsen är inte med i matchen just nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *