Plast, plast, plast, plast, plast och tre poäng

Plast, plast, plast, plast, plast och tre poäng

Efter fyra raka hemmamatcher och fyra raka segrar väntade en bortamatch mot ett Linköping som inlett säsongen bedrövligt, men just denna match inledde Linköping bra, och Örebro lyckades inte lösa deras höga inledande press på ett bra sätt. Tyvärr skulle det också ge dem ett mål. Jonas Arntzen som vaktade kassen för kvällen ska nog inte gräma sig så mycket över det för den pucken satt verkligen där den skulle.

Efter de inledande sju, åtta minutrarna med Linköpingsfördel så kom Örebro in mer och mer i spelet och kunde avsluta perioden på ett ganska övertygande sätt. Det kändes som att de kunde gå till vila med bra spel i ryggen och komma ut och fortsätta gå för en kvittering, men andra perioden hann tyvärr inte bli speciellt gammal innan Linköping gjorde 0-2 på ett skott som Arntzen borde tagit. Han tyckte det själv också i intervjun efter matchen.

Arntzen gjorde en annars väldigt bra insats i målet. Han gjorde bland annat en snygg och viktig plockning i andra perioden. Trots två insläppta avslutade han matchen på 92,86% och kan vara klart nöjd med sin insats som helhet. Det känns bra att ha två målvakter som verkligen levererar på SHL-nivå.

Shane Harper var supertaggad denna kväll och han stod för flertalet riktigt bra och farliga byten i första perioden. Det var därför inte alls förvånande att han också gjorde 1-2 på pass från Ludvig Rensfeldt efter att han och Joonas Rask vunnit puck i offensiv zon.

När sedan Rasmus Rissanen lyckats med att ordna en straff till Örebro fick Harper chansen igen, och han var hur säker som helst. Ett snabbt skott vid första stolpen och det så kallade monstret i målet hann knappt reagera.

Rissanen var inte färdig med det. Bara minuten senare såg han till att trycka in 3-2 till Örebro i ett fint anfall. Örebro hade vänt på steken. Linköping var laget som tryckte på mest och hade det mesta av spelet i andra perioden, men Örebro stod emot. Det var verkligen inte någon av Örebros bättre insatser, men det faktum att man ändå kunde kontrollera det hela och vända matchen resultatmässigt är ett styrketecken.

Tredje perioden såg väl inte heller lysande ut för Örebro, men betydligt stabilare. Man spelade av matchen och ökade till och med på till 4-2 en bit in i perioden när Kristian Näkyvä snärtade in pucken från blå.

Linköping gjorde ett försök att få till en reducering genom att ta ut målvakten, men som så många gånger innan gick det inte vidare bra utan Örebro och Sakari Salminen gjorde 5-2 istället när backarna drällde med pucken vid offensiv blå.

Örebro står för en stabil insats ändå och spelar hem tre poäng. Det har sett bättre ut, det måste jag säga, men det är svårt att klaga när de vinner.

Nästa motståndarna HV71 vann på straffar mot Malmö, men Malmö bjöd verkligen på de två poängen efter att man gett HV71 3-0 på ett sätt som jag inte tror lag eller tränare är speciellt nöjda med. Om Örebro fortsätter att komma ut halvsömniga från start finns nog risk att HV71 kan göra samma sak igen på lördag. Jag hoppas Niklas Eriksson lyckas tända laget ordentligt till nästa match.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *