Sviten bröts, torsk mot HV71

Sviten bröts, torsk mot HV71

Örebro gör tyvärr en väldigt platt första period, vilket lägger grunden för förlusten denna kväll. Det första målet är ett snyggt anfall av HV71 där Linus Fröberg smyger in från båset och Gustav Backström back söker inte upp honom i tid utan hamnar på halvdistans och ger Fröberg alldeles för bra skottläge. Furch i sin tur är lite långsam över, men det är framförallt backspelet som fallerade vid det målet.

Örebro fortsatte också den fula vanan med att ta utvisningar på det och andra och det skulle kosta mot slutet av perioden när HV71 lyckas trycka in en retur med bara sekunden kvar på perioden. Utvisningen hade gått ut, men det är en liten tröst, om ens någon. Örebro skapade en del chanser, men hade svårt att komma till i slottet. Framförallt i powerplay gjorde HV71 jobbet riktigt bra och höll Örebro utanför.

Den andra perioden tar sedan Örebro över spelet. HV71 känns nästan som de börjat spela av matchen. De skapar ett fåtal chanser, men Örebro skapar inte överdrivet många fler trots ett spelövertag. HV71 neutraliserar Örebro. Bland annat genom slarv från Örebro. Örebro fick lite bättre fason på powerplay, men inget som resulterade i något. Det var för mycket skott utifrån helt enkelt.

I den tredje perioden trycker Örebro på ännu mer och lyckas nu komma till lite bättre. HV71 spelar fortsatt väldigt mycket på säkerhet och Örebro vinner skotten med stor överlägsenhet totalt, 37-19. HV71 vinner denna på Örebros ineffektivitet och det är kanske inte oväntat ändå med tanke på hur Örebro gjort mål på väldigt mycket under matcherna som varit. Det var dags för en sådan här match helt enkelt. Det har gått lite för bra på sistone.

Örebro lyckas reducera till 1-2 genom Joonas Rask i powerplay med dryga 11 minuter kvar av matchen. Örebro fortsätter sedan att trycka på, men HV71 stångar på och försvarar sig framgångsrikt. Med två och en halv minut kvar tar Örebro time-out och tar ut målvakten i ett försök att få in en kvittering. Man lyckas etablera tryck i zonen, men kanske inte skapa något riktigt farligt.

Istället gör HV71 mål i öppen kasse.

HV71 spelade disciplinerat och bjöd inte på mycket över huvud taget. Att bli utmanövrerade i antalet chanser är kanske inte hållbart i längden, men det höll denna gång. Örebros oförmåga att få pucken innanför stolpen istället för utanför eller rakt i den var det som avgjorde här, tillsammans med den svaga första perioden.

Efter att ha presterat så väldigt bra i flertalet matcher var det inte oväntat detta kom, men tränartrojkan har lite att fundera på. De behöver komma in närmare på mål och sluta ta dumma utvisningar. Även om boxplay fungerar ganska bra är det bra onödigt att spelade det om vartannat när man kan spela anfallshockey istället.

Nu väntar Leksand och Rögle nästa vecka. Leksand har man inte mött innan, men de spelar en frejdig svängdörrshockey. Rögle senast var en jämn historia där Örebro blev hårt straffade i slutändan. Som det ser ut just nu är Rögle laget med bäst, eller mest konsekvent, form. De spelar väldigt säkert hemåt, men skapar också chanser framåt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *