Mustonen sänkte Karlskrona

Mustonen sänkte Karlskrona

Det var Joel Mustonen Show stundvis nere i ABB Arena i Blekinge. Han, Martin Johansson och Tom Wandell inledde matchen med ett bra tempo och var riktigt jobbiga att hantera för Karlskrona matchen igenom. Örebro inledde överlag matchen ganska bra och tog också ledningen i powerplay när Johan Wiklander styrde in Joel Mustonens skottpassning bakom Johannes Jönsson i KHK-buren.

Örebro kändes som det bättre laget, men det var kanske mest för att Karlskrona inte alls imponerade i inledningen. När den andra perioden sedan kom igång tog Örebro över ännu mer och var väldigt överlägsna bitvis. Karlskrona hade några riktigt långa byten. Tyvärr lyckades inte Örebro få in pucken i mål under några av dessa anfall.

Örebro skulle dock utöka sin ledning ändå tack vare en lyckad hög press från just Joel Mustonen där han bröt Mattias Karlssons passning och lyfte upp pucken i närmaste krysset när han kom mot målvakten i dålig vinkel. Det var ett fullt rättvist resultat och sett till perioden som helhet borde det kanske stått 3-0 eller rent av 4-0. Örebro hade en till puck i nät, men det dömdes bort på grund av flyttad målbur.

Den tredje perioden verkade tyvärr Örebro gå in med inställningen om att försöka spela av matchen och ligga på kontring, ännu mer än tidigare. Tyvärr hade Karlskrona vaknat till i pausen och kom ut som ett piggare och överlag bättre lag. En reducering började hänga i luften efter halva perioden och kom också med cirka 8 minuter kvar. Tyvärr skulle även en reducering komma efter att ett olyckligt hopslag gav pucken extra fart och gjorde det möjligt för Karlskrona att komma 2 mot 1 och där gjorde de inga misstag.

Förlängningen hann inte bli gammal när Martin Johansson bestämde sig för att gasa på längs med sargen och bryta in mot mål. Han slänger iväg ett skott som ger en retur rakt ut som Joel Mustonen, vem annars, hugger på och fixar bonuspoängen till Örebro.

Lite synd att Örebro inte kunde hålla uppe sitt fina spel hela matchen. Sett till de två första perioden gjorde Örebro en riktigt bra insats. Om de kan ta med sig dessa två och bygga på det kan det ändå bli något helt OK av detta skadeskjutna lag. Idag hade samtliga kedjor stunder där de bet sig fast i offensiv zon. Det var en överlag väldigt bra insats av Örebro de första 40 minuterna.

Fredric Andersson gjorde debut som center mellan Marcus Weinstock och Libor Hudacek, vilket innebar att vi igen fick se Weinstock i en mer offensiv roll och i all ärlighet är det där han gör sig bäst. Han ska inte spela center och säkra hemåt. Han ska framåt, slå läckra pass och utnyttja sitt fina skott. Andersson bjöd på mycket skridskoåkning och hårt jobb. Precis som man väntade sig och hoppades på.

Julius Hudacek var bra i målet och hade lite tur med ramträffarna, det hade även Jönsson, men hade också lite missflyt vid reduceringen som gick in lite snöpligt vid stolproten. Värt att nämna även Johan Wiklander som inte var någon av mina personliga favoriter under Tornberg, men han har växt under Sundblad och idag var han rent av riktigt bra.

I och med att övriga resultat också gick Örebros väg utökades avståndet neråt till kvallagen och minskade till lagen ovanför. Just nu går det bra och det är resultatet av hårt jobb. Nu gäller det att hålla uppe den här nivån och laget kan fortfarande drömma om play-in.

4 svar på ”Mustonen sänkte Karlskrona

  1. Har också noterat att Wiklander växt. Men han fick och har fått mer förtroende av Niklas än av hans föregångare. Kanske det att Niklas gillar att Wiklander i regel alltid jobbar hårt? Och Wiklander i sin tur växer av förtroendet.

    1. Jag tror han passar bättre i det här spelsystemet helt enkelt. Han kommer till sin rätt. Han har inte mer speltid nu så jag vet inte om han har mer ansvar, men nog spelar han bättre allt 🙂

      1. Ah ok. Min känsla var att han fått mer speltid men hade inte kollat statsen. Kanske han fått mer förtroende för vissa situationer då. Hur som helst håller jag med dig om att han växt och mitt intryck är att Niklas ”gillar honom” men det är bara ett intryck som kan vara feltolkat

        1. Han fick ju hoppa in i förstakedjan en match och även om han inte var dålig tycker jag han varit bättre i andra matcher. Han gör sig bäst i lagom doser på något sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *