Inför Örebro – Karlskrona

Inför Örebro – Karlskrona

Efter förlusten mot Brynäs väntar nytt SHL-motstånd i form av bottentippade Karlskrona som haft en försäsong med en del upp och ner. Man började med att torska med hela 0-7 mot allsvenska nykomlingen Västervik. Det var ett väldigt vilset Karlskrona på isen och det fanns inte mycket positivt att ta med sig från den matchen. De lyckades lägga det bakom sig dock och besegrade Oskarshamn med 2-0 bara två dagar senare. Det extra träningspasset som straff efter förlusten kanske hjälpte?

Förlust mot Malmö med 2-5, seger mot Almtuna med 3-0 och sedan förlust med 2-3 mot Brynäs har lett fram till träningsmatchen mot Örebro Hockey som kommer att spelas på neutral mark i Vimmerby nu på tisdag. De flesta har tippat Karlskrona näst sist i serien med endast Leksand bakom sig, men Karlskrona själva satsar på att ha fyra lag bakom sig när serien är slutspelad. Örebro i sin tur satsar på en direktplats till slutspelet, men tipparna tror det blir play-in som bäst.

Det är med andra ord lag med ganska olika ambitioner denna säsong, men båda lagen har börjat få pusselbitar att falla på plats och sett hur spelet börjat klaffa. Det kan med andra ord bli en hyfsad match att se fram emot. Karlskrona har framförallt förstärkt på backsidan där man fått in flertalet stora, fysiska spelare, medan Örebro främst stärkt upp sin centersida.

Varken Martin Johansson eller Joakim Andersson lär spela. Johan Motin lär också vila och Daniel Viksten är ett frågetecken. Julius Hudacek dras med skoskav, vilket kan göra att Axel Brage lär få chansen i målet igen. Det är spekulationer å min sida, men det verkar rimligt att vila alla spelare med osäkerheter för att kunna ställa starkast möjliga lag på isen mot Färjestad nästa helg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *