Weinstock tror på Haga i vinter

Weinstock tror på Haga i vinter

NSD genomför sin årliga rankingen av SHL-lagen och i det ingår att intervjua tongivande spelare i respektive lag. I Örebro föll lotten på veteranen Marcus Weinstock. Efter Henrik Löwdahls sorti är Weinstock Örebros meste spelare. Han kom till Örebro från Leksand inför säsongen 2010/11 och har varit klubben trogen sedan dess. Utan att överdriva vågar jag säga att Örebro skulle inte vara i SHL om det inte vore för honom.

Den roll han tog på sig i slutet på Hockeyallsvenskan 2012/13 och under kvalserien som ledde till avancemang var utan tvekande avgörande för att det skulle hända. Han gjorde 21 poäng 16 matcher under kvalspelet. Även om hela laget hade höjt sig under andra halvan av säsongen var Weinstocks insats något utöver det vanliga.

Att NSD då väljer att intervjua just honom ser jag därför som ett klokt val. När Weinstock sedan ska välja ut någon som han tror kommer sticka ut väljer han att lyfta fram den norska värvningen från Almtuna, Michael Haga. Den snabba centern har redan visat på försäsongen att han är målfarlig och om man inte är vaken så blir man ifrånåkt eller rent av rundad. Det är utan tvekan en spännande spelare, men jag vet inte hur mycket speltid han kommer att få med två ganska givna förstalinor som inte innefattar honom.

Nu är två av dessa sex spelare skadade, men det kommer de inte att vara hela säsongen.

När han blir ombedd att kommentera Luleå är det svårt att inte småle åt kommentaren om Minecraft. I övrigt tror han att Luleå kan vara en utmanare.

Vart tror NSD att Örebro slutar i tabellen? Sjua. En ganska sansad gissning.

Hela intervjun finns att läsa här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *