Inför Örebro – Leksand 29/8

Inför Örebro – Leksand 29/8

Fyra raka segrar skojar man inte bort hur som helst även om det är försäsong. Det ingjuter självförtroende och ger vissa ledtrådar om att laget har ett spel som fungerar, men viktigast av allt gör man fler mål än sina motståndare.

Man hade med sig juniorerna Linus Öberg och Erik Norén till Fagersta, men de fick sparsamt med speltid minst sagt. Tanken är att de ska få mer istid ikväll. Rasmus Rissanen får vila fortsatt då han haft en lite känning. I övrigt kommer man försöka köra ungefär samma uppställning, men Jonas Arntzen står istället för Furch.

Leksand, som åter igen bytt serie, har försökt värva in massor med svensk rutin med stora namn som Jonas Ahnelöv, Johan Fransson, Andrée Hult och Patrik Zachrisson, men även några utländska namn som inger respekt i form av Spencer Abbott och Marek Hrivík.

De valde även att norpa Moras sena lyckovärvning Janne Juvonen. Juvonen stod på huvudet under Moras avslutning och hade stor del i att de ändå var så pass nära att hänga kvar. Han spelade sitt livs hockey, utom i kvalserien, och har rejäl press på sig att leverera. Själv är jag lite skeptisk till att han kommer att kunna klara av det med tanke på vad han levererat tidigare säsonger i sämre ligor, men vi får väl se.

Inte heller att glömma Sebastian Wännström som många tror kan få sitt stora genombrott i år.

Leksand har annars haft en tung försäsong med idel stora förluster. Brynäs, som Örebro avfärdade igår, körde över Leksand först. Sedan blev det ytterligare 10 mål i baken över två matcher mot Frölunda och Färjestad. Leksand jagar sin första seger på försäsongen medan Örebro är obesegrade. Det är som gjort för Leksandsseger, eller?

Matchen börjar 19.00 och spelas i Ludvika. Sänds på Cmore och NA live-rapporterar så klart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *