Trött Örebro torskade

Trött Örebro torskade

Första perioden i Ludvika var ingen vacker syn för en Örebro-supporter. Laget såg väldigt segt ut i både ben och huvud. Man hade svårt att hålla motståndarnas tempo och besluten i egen zon under den höga pressen var allt annat än smarta. Att Leksand skulle ta ledningen kändes inte alltför konstigt. Att det sedan rann iväg till 3-0 ganska snabbt var kanske inte helt speglat i matchen, men det var så det blev.

Örebro tog en time-out och det rätade väl ut en del saker, men fortsatt kändes de långsamma.

Den andra perioden var bättre från Örebro och man reducerade till 3-1 efter att Shane Harper och Jordan Boucher kämpat fram pucken till Stefan Warg som satte pucken distinkt bakom Janne Juvonen.

Den tredje perioden blev sedan mållös trots att Örebro tog ut målvakten med cirka 2 minuter kvar för att försöka skapa lite press.

Leksand tar sin första seger under försäsongen och Örebro åker på sin första förlust. Att laget spelat match dagen innan och är lite nedtränade är något av en förklaring till den svaga insatsen, men likväl surt att förlora.

Kedjan med Max Lindholm, Daniel Muzito-Bagenda och Joonas Rask var nog kvällens bästa. De kändes piggare än resten och visade vägen där ute på isen. Ryan Stoa, Mathias Bromé och Sakari Salminen skapade även de en del farligheter, men känns inte helt synkade fortsatt.

Man får så klart inte glömma bort Jordan Boucher heller som inte riktigt gick att känna igen, men ändå stack ut positivt. Jag hoppas det lossnar för Ludvig Rensfeldt snart. Han sliter på, men det stämmer inte för honom.

Kedjan med Glenn Gustafsson, Christopher Mastomäki och Linus Öberg hade det hyfsat tufft. Det var kul att se Erik Norén gå in direkt och markera med tufft fysiskt spel. Båda lär dock inleda säsongen med J20.

Annars var det väl inte en match som var speciellt bra. Leksand vinner rättvist det går inte att komma ifrån, men jag skulle tro att Örebro kommer stå upp bättre under säsongen när man inte har en match i benen från dagen innan och är mitt i ett tungt träningsschema. Jag hoppas i alla fall det.

Nu väntar en ny match mot Södertälje på söndag, 16.00. Ett Södertälje som inte har imponerat såhär långt i alla fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *