Inför Örebro – Leksand (uppdaterad)

Inför Örebro – Leksand (uppdaterad)

Här hade man enkelt kunnat smälla på med feta, ödesmättade rubriker med drag från Stephen Kings mörkaste alster om man velat, men jag tycker inte det är riktigt befogat. Det är av den enkla anledningen att även om det blir förlust för Örebro är gapet fortfarande relativt stort och svårt att ta igen för Leksand när så lite återstår av säsongen. Örebro är dessutom laget med bäst form och frågan är om sett till sin helhet inte Örebro ändå har det bättre laget på isen, alla skador till trots?

Leksand är inte att underskatta på något sätt. För dem är detta en ödesmatch mer än det är för Örebro. Den stora frågan är om det kommer påverka inställningen olika hos de två lagen? Leksand borde kunna tagga till ordentligt med ett riktigt desperat och uppoffrande spel medan Örebro troligen kommer fortsätta lägga fokus på att få det egna spelet att fungera ännu bättre. Nu bygger Örebros spel väldigt mycket på just hårt jobb så jag räknar ändå med en hel del grisande imorgon.

Jag hoppas domarna sätter en bra ribba imorgon bara. Det får inte urarta, igen.

Givetvis är alla spelare medvetna om att det här är två lag på varsin sida om ett streck som innebär garanterade TV-pengar eller i värsta fall en fallskärm ner i Hockeyallsvenskan, men även en fortsatt karriär i SHL eller om det blir läge att leta en ny klubb, vilket kanske inte blir så lätt att hitta i SHL för många av spelarna. Det är många aspekter som spelar in i detta, utöver själva klubbens vara eller inte vara i SHL.

Örebro har två frågetecken inför morgondagens match: är Greg Squires tillbaka efter skadan? Får Alexander Hellström spela med tanke på smällen han fick mot Karlskrona? Om Squires spelar kommer han vara en stor tillgång. Utan honom får laget en svårare match, men det borde fortfarande vara möjligt att ta poäng. Hellström har spelat upp sig under Sundblad och även han vore en tillgång imorgon, om än kanske inte av samma kaliber. Uppdatering: Ingen av dem kommer till spel.

Jag hyser förhoppningar om att det kommer att gå bra imorgon. Örebro har ett bra läge och borde kunna spela hem tre poäng, men även vid förlust har laget stora möjligheter att klara sig kvar. Det blir dock svårare att ta sig uppåt i tabellen vid förlust om de inte har en väldig tur med resultaten i övriga matchen en gång till, vilket så klart kan hända det med.

Det kommer vara ett stort bortafölje som kommer att stötta laget på plats i Leksand. Låt oss hoppas på en härlig stämning och en underhållande hockeymatch!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *