Örebros defensiv åt upp Leksand, tre poäng och häng på play-in-lagen

Örebros defensiv åt upp Leksand, tre poäng och häng på play-in-lagen

Örebro inledde matchen halvdant, men som tur var var inte Leksand mycket bättre. Även om hemmalaget var spelförande skapade de inget överdrivet farligt och de flesta anfall stoppade Örebro upp effektivt innan de ens hann bli något. Det var ingen hockeymatch som någon kommer att skriva in i historieböckerna utan två lag som spelade ganska dåligt och inte gjorde några mål på grund av det.

Tyvärr drog Örebro på sig ett antal utvisningar av den mindre nödvändiga arten och det skulle till slut kosta ett mål i baken. Leksand lyckades till slut överlista en för kvällen lysande Julius Hudacek med en styrning precis framför honom. Det målet hade Leksand jobbat ihop till genom att Örebro gett dem flera powerplay.

Örebro och Martin Johansson svarade blixtsnabbt. Bitterheten hann knappt landa innan Atte Engren fumlade in ett skott från Johansson. Jag vet fortfarande inte varför domarna tyckte det nödvändigt att videogranska det målet, men mål blev det. Han var inte färdig för kvällen med det utan när Örebro fick chansen att spela med en man mer tre minuter senare skulle han styra in en skottpassning från Marcus Weinstock efter att Örebro etablerat tryck i Leksands zon.

Efter det tog Örebro över lite grann, eller spelat jämnade ut sig något, och försvarade sig framförallt väldigt bra. Leksand hade förtvivlat svårt att få till något och när samtidigt Hudacek bokstavligen agerade vägg i målet kändes det relativt tryggt ändå. Den tredje perioden blev sedan en enda lång defensiv sträcka för Örebro. Det fanns väldigt lite tendenser till att verkligen anfalla utan istället blev det mycket dumpa puck och byta snabbt så snart man stoppat upp ett anfall.

Nu höll det och Örebro kunde inkassera tre mycket sköna poäng. Det innebär inte bara att Örebro har hela 12 poäng ner till kvalplats och endast 5 poäng upp till Djurgården och 8 poäng till Karlskrona och Luleå. Om Växjö och Brynäs gör vad de ska ikväll kan Örebro börja drömma om ett slutspel i mars.

Örebro har fyra segrar på fem matcher och var ytterst nära att ta poäng i den femte. Laget är helt klart på rätt kurs även om det inte är vackert eller jätteunderhållande. Det gäller att vinna hockeymatcher som någon klok man sade.

Nu följer ett landslagsuppehåll med en turnering som jag inte vet namnet på och inte kommer kolla upp heller. Det positiva med detta är att Örebro kan förhoppningsvis få tillbaka både Greg Squires och Alexander Hellström till matchen mot Skellefteå på tisdagen veckan efter. Jag skulle inte hoppas på någon mer tyvärr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *