Örebro nollade Linköping

Örebro nollade Linköping

Första matchen. Första nollan. Dominik Furch klev in i matchen och agerade lugnt och säkert. Han läste spelet fint och stoppade även ett farligt friläge. Verkligen svårt att inte känna stor tilltro till denna kille med tanke på allt som sades innan och som han nu också spelade.

Linköping började annars bäst och var det bättre laget första kvarten ungefär. Örebro växte in i matchen sakta, men säkert och skulle ta ledningen innan perioden var slut. Rasmus Rissanen hittade nätmaskorna efter att Mathias Bromé vunnit puck i offensiv zon. Örebro hade innan det etablerat press i Linköpings zon och målet var kanske inte rättvist till matchen som helhet.

I andra perioden var det sedan Örebro som förde det mesta av spelet och skulle också utöka ledningen till 2-0 efter att Jordan Boucher plockat upp pucken i mittzon och satt fart, rundat sin back och lyft upp pucken i nätet. Boucher hade fler chanser att göra fler mål under matchen. Bland annat en straff som han inte kunde förvalta. Han kan mycket väl bli en riktigt viktig pjäs för Örebro denna säsong.

Förstalinan var lite mer samspelt och hade en del perioder av bra tryck, men det känns fortfarande som att de har väldigt mycket potential som inte kommer ut. Som tur är har de ett antal matcher till att spela ihop sig på innan det blir allvar av det hela.

Max Lindholm fortsätter att sticka ut på ett bra sätt. Han levererar fina pass, har både fysiken och snabbheten för att utmana om en plats i laguppställningen. Viktor Lodin synkar fint med honom och det vore kul att se mer av dem tillsammans, men då med Muzito-Bagenda istället för Weinstock om jag ska vara helt ärlig. Weinstock vet jag inte riktigt var man ska göra av som det ser ut just nu.

Kedjan med Mastomäki, Rask och Bromé var annars den jag tyckte stack ut mest. Den var farlig matchen igenom. Rask och Mastomäki stod kanske ut mest, men Bromé var bra han med. Rask med sin fart överraskade mig.

Överlag spelade Örebro betydligt bättre idag. Framförallt defensiven fungerade mycket bättre. Det är å andra sidan kanske inte så konstigt när man senast fick spela två perioder med fem backar och avsluta i tredje med bara fyra backar.

Ett tredje mål var nog närmare än en reducering och allt som allt är det en godkänd insats. Powerplay var stundvis riktigt bra, om än inget mål, och boxplay fungerade även det bra. Bra start på försäsongen får man säga.

Nästa match blir mot Ässät i Köping på tisdag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *