Inför Örebro – Linköping 17/10

Inför Örebro – Linköping 17/10

Örebro bussar ner till Linköping för att försöka ta sin femte raka seger. Laget är fullt friskt och vi kan vänta oss samma uppställning som tidigare. Den största skillnaden är annars att Lukas Pilö är i spel igen, men utlånad till Bofors några matcher. Han har varit solid hos lillebror och bidrog starkt till vändningen senast mot Södertälje.

En faktiskt ändring är annars att Jonas Arntzen får chansen i kassen igen. Det var ett tag sedan sist nu, men då gjorde han det bra och nu ska det bli intressant att se om han kan leverera på samma nivå igen.

Linköping tappade ännu en spelare till skadelistan i förra matchen när Joe Whitney utgick. Han har kanske inte övertygat så värst, men ska vara en spetslirare för dem. De saknade sedan tidigare Almen Bibic, Anton Björkman, Mattias Bäckman och Dan Pettersson. Mikael Frycklund var petad sist också, men lär väl återvända nu. Jag tror inte de har tillräckligt med spelare för att sätta honom på läktaren igen helt enkelt.

Örebro höll för favorittrycket mot Oskarshamn senast och de är nästan lika stora favoriter denna match. Under dagen uppmärksammades det också att Linköping är laget som tacklar mest i serien. Läser man mer än rubriken så kommer det också fram en baksida av det och det är att om du tacklar mycket innebär det att någon annan än du har pucken. Linköping har haft problem med att vara spelförande, men lär säkerligen försöka vara det ikväll.

Jag väljer att ignorera Linköpings egna kommentarer inför mötet. Jag tror inte något gott kommer av att reta upp sig på det beteendet. I kontrast till det har de tagit vad jag tycker är ett bra beslut och det är att sluta spela musik i pauserna och istället ska låta publiken få väsnas. Linköping är inte direkt kända för att ha en högljudd hall, men de har lyckas höja publiksnittet ganska bra senaste säsongerna så det lär väl låta lite mer än tidigare.

Till kvällens match har de dessutom gett bort en massa biljetter så det borde vara gott om folk på plats.

Matchen börjar som vanligt 19.00 och spelas i Linköping. En bortaklack kommer att finnas på plats har jag förstått och det ska bli intressant att se hur de kan utmana ”hemmastå”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *