Inför Örebro – Linköping 27/9

Inför Örebro – Linköping 27/9

Ska man vara krass har väl Örebro gjort 7-8 bra eller mycket bra perioder såhär långt, men mycket av det ligger i skuggan av den sista som var helt under isen. Att torska med hela 8-2 är aldrig OK och nu gäller det bara att lägga det bakom sig och ge sig på nästa hinder, i form av Linköping som öppnat SHL-säsongen oförskämt bra.

Linköping hade en nästan bedrövlig försäsong, men har lyckats vända på steken helt och när det väl blev allvar föll väldigt mycket på plats. Storstjärnan Nick Sörensen har haft lite frågetecken kring sig, men han ska vara spelklar imorgon enligt de senaste rapporterna.

Samtidigt har det kanske varit andra spelare som imponerat mest hos Linköping. Adam Brodecki och Johan Södergran leder den interna poängligan och bakom dem sniffar Olle Lycksell. Inte namn man normalt kanske tänker på i poängligatopp, men likväl roligt att de är där.

Linköping har gjort 10 mål framåt och bara släppt till 2 ynka bakåt. Ett storspelande monster har gett dem en stabilitet i målet som avspeglar sig i utespelarnas självförtroende.

Enligt NA:s rapporter verkar Eero Kilpeläinen få förnyat förtroende mot Linköping. Snällt sagt gjorde han inte sin bästa match mot Djurgården, men vi vet också vilken hög högstanivå han också har. Jordan Boucher ska också ha blivit magsjuk, men tillfrisknat. Han petas dock ner till fjärdelinan och Kalle Olsson flyttas upp med bröderna Spink.

Matchen börjar 19.00 och tyvärr är det risk för regn, men det borde inte hindra folk från att ta sig till arenan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *