Örebro vände och vann mot serieledarna

Örebro vände och vann mot serieledarna

Med tanke på hur tät och jämn matchen på försäsongen var, var det kanske ingen skräll att även denna match hade 0-0 ganska långt in i period tre. Fram tills dess hade Linköping skapat de allra farligaste chanserna, men även Örebro hade några stycken. Det var ingen överdriven mängd av dem och skärpan i avsluten från Örebrospelarna kunde nog ifrågasättas, men chanserna fanns där. Några få.

Derek Roy sade i en intervju med Cmore att om de bara höll jämna steg och kämpade på skulle deras skicklighet avgöra och det såg verkligen ta att bli så när Nick Sörensen sedan gjorde sitt andra mål för matchen i powerplay. Det första kändes aningen snöpligt på en vanlig uppåkning och skott vid första stolpen, men det andra var det inget snack om att det var ett ordentligt mål.

Det kändes som att Örebro var långt ifrån en kvittering eller ens en reducering. Då skedde det som jag inte tror många väntade sig. Sundblad visade på känsla i matchcoachningen. Med 2:24 kvar på klockan tog han time-out, plockade Kilpeläinen och dryga minuter senare serverade Tom Wandell en sopren Marcus Weinstock framför mål och Örebro hade kontakt.

Örebro kände vinden i seglen och drev vidare. Man tog ut Kilpeläinen igen när man fick tekning i offensiv zon och med fjorton sekunder kvar lyfte Aaron Palushaj in en retur från en annars stabil Jacob Johansson. Örebro hade ett väldigt moment i sitt spel nu.

Förlängningen drog igång och efter att Nick Sörensen tacklat Jere Sallinen sent efter att han avlossat ett skott fick Örebro chansen att spela fyra mot tre. Örebros powerplay hade fram tills dess varit ganska ökenbetonat. Det hade inte skapats mycket alls, men nu rullade Palushaj, Ebert och Näkyvä puck som om de aldrig gjort något annat. Till slut kom också ett avgörande skott från Palushaj som smet in vid närmaste stolpen.

Två poäng till Örebro, men det var inte långt ifrån noll. En riktig krigarseger, men fram till de sista minuterna av matchen var det Linköping som förtjänade att vinna. Nu lyckades man vända och ta hem två poäng ändå, men Örebro behöver nog hitta ett sätt att få in puckarna tidigare och skapa fler farligheter överlag. Jag är inte säker på att Kalle Olsson ska spela med bröderna Spink ändå. Kemin var inte klockren, även om jag tyckte Kalle var bra.

Marcus Weinstock gjorde inte bara mål. Han delade även ut en tackling på Dan Pettersson som kan komma att granskas närmare. Jag kan tycka att han utförde en korrekt tackling på en puckförande spelare, men Pettersson var låg och stirrade puck i just det ögonblicket, vilket kan göra att en anmälan kommer ändå då han blev liggandes. Jag hoppas Pettersson är OK.

På samma vis hoppas jag att Sallinen är OK efter Sörensens tackling i förlängningen. Där tyckte jag intentionen var fulare.

Två sköna poäng in på kontot och facit efter fyra matcher är tre segrar. Örebro ligger just nu sexa i tabellen. Strax före Timrå på lika många poäng. Sug på den en stund.

Nu väntar Växjö borta på lördag. Växjö som öppnat lite skakigt, men det kommer nog tyvärr att lossna för dem till slut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *