Inför Örebro – Linköping x2

Inför Örebro – Linköping x2

Linköping var inför säsongen hypat som ett topplag. De skulle vara med och slåss om seriesegern till och med, men än så länge har de inte riktigt lyckats leva upp till förväntningarna. Örebro å sin sida har väl överraskat spelmässigt, men inte resultatmässigt. Fast när man läser tips som dessa är det lätta att undra vad laget över huvud taget gör i SHL, men det är väl inget att lägga vikt vid kanske.

Örebro har Sakari Manninen som ett litet frågetecken inför dubbelmötet. Uppdatering: Manninen spelar. Han tillför väldigt mycket och har tillsammans med Jere Sallinen och Tom Wandell varit Örebros bästa spelare. Om han inte skulle spela hoppas jag att Kalle Olsson eller kanske rent av Filip Ahl kan få lite mer speltid. Johan Wiklander visade i förra matchen att han inte passade in i den kedjan. Enligt David Hellsing på Twitter tränar Olsson tillsammans med bröderna Spink och Manninen tränar för fullt så det kan bli en lite annorlunda uppställning än senast.

Joakim Andersson må vara igång och tränar igen, men att han skulle vara med imorgon eller på lördag ser jag som högst osannolikt. Han känns inte heller som ett lika stort avbräck med tanke på att han inte riktigt är i form, medan Manninen visat på ett riktigt bra spel under de första matcherna.

Linköping har redan hunnit spela sex matcher, att jämföra med Örebros fyra. Senast blev det en övertidsvinst mot Luleå och dessförinnan torskade de ganska ordentligt mot Karlskrona. Resultatet skrevs till 4-2, men KHK kontrollerade matchen effektivt. I den förra matchen mot Luleå saknade Linköping Nick Sörensen och Adam Ginning, men den senare verkar vara tillbaka i full träning igen. Desamma gäller Anton Björkman.

Mark Zengerle som haft en tung start på säsongen verkar missa helgens matcher med en lättare skada. Sörensen som var en fet värvning inför denna säsong verkar missa ett par veckor till. Linköping verkar med andra ord ställa upp med ungefär samma lag som senast och enligt Corren som är länkad ovan kommer kedjorna se ut matchen senast, medan backparen kastas om lite.

Jag hoppas Örebro kan göra en lika bra insats som mot Brynäs där man dominerade stort i de två första perioderna, men då givetvis att man tar med sig spelet in i den tredje perioden också. Jag tror på goda chanser på poäng i båda matcherna. Linköping har ju ett ganska svagt stöd i sin hemmaarena och har ganska dåliga resultat där dessutom, medan Örebro kan räkna med ett bra stöd i Behrn Arena och om de bara lyckas höja sig i sista perioden kommer de att kunna skaka om LHC.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *