Tre säkra poäng mot Rögle

Tre säkra poäng mot Rögle

Det var nog en del som var lite nervösa inför matchen. Statistiken från förra säsongen var inte super direkt mot Rögle, men som jag skrev i förra inlägget kan man väl knappast säga det om något lag Örebro spelade mot förra säsongen. Om Örebro körde över Rögle nere i Köln tidigare i år så var detta en mycket mer försiktig match.

Jag tror att det även fanns en del förväntningar om gruff och stök, men även det var det lite dåligt med under i alla fall de två första perioderna. Det kändes nästan lite överdrivet försiktigt från båda lagen. Ingen ville hamna i numerärt underläge, typ. Örebro hade dock ett litet övertag i första perioden, men lyckades inte förvalta det.

I andra perioden ryckte Rögle upp sig något, men när Örebro fick powerplay mot mitten av perioden skulle Libor Hudacek läckert servera kvällens gigant Tom Wandell i slottet och 1-0 satt bakom en lite skakig Emil Kruse. Det skulle sedan stå sig perioden ut. Örebros boxplay såg bra ut för kvällen samtidigt som Rögle var duktiga på att flytta runt pucken med en man mer.

I den tredje perioden skulle Örebro få fler försök att spela powerplay, men inget av dem skulle resultera. Spelet var av lite varierande kvalitet. Dock skulle Daniel Viksten utöka ledningen genom ett skott på kontring där han kom loss på sin kant och kunde prickskjuta in 2-0 vid närmaste stolpen. Den luckan var kanske lite väl stor av Kruse, men Viksten tackade vackert för den.

Alexander Hellström hade annars en jobbig kväll med många felpass i uppspelen, men han reste sig lite mot slutet. Samtidigt var Gustav Backström och Victor Bartley riktigt bra idag. Den senare framförallt tog för sig riktigt bra idag. Ekbom och Arnesson stod för en gedigen insats som vanligt och junioren Arvid Henriksson stod även han för en riktigt stabil insats.

Fjärdekedjan för dagen bestod av Mastomäki, Abols och Olsson. Abols tog verkligen chansen att visa att han har mer att ge. Han stod för mycket fint spel och jag trodde han skulle gruffa på lite mer idag, men istället blev det lite finlir och dragningar av Weinstock-klass på sina ställen. Olsson stod som vanligt för ett gediget jobb och Mastomäki har nog spelat till sig en given roll som center i allra minst fjärdekedjan.

Eero Kilpeläinen hade en lite svår match där han ibland kunde vara ganska sysslolös och ofta bara fick mota skott utifrån. Sedan kom det helt plötsligt en farlighet, men han var hela tiden säkerheten själv.

Överlag en väldigt stabil insats där förstakedjan fortsätter att vara väldigt dominant, andrakedjan har lite svårare att få det att stämma, men genomgående för hela laget en väldigt bra insats. Örebro tankade in tre poäng på kontot och det var de väl förtjänta av.

Nästa match är på lördag mot Frölunda borta. Ni kan givetvis haka på 14-3 ner om ni vill se matchen live och stötta våra rödvita hjältar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *