Inför Örebro – Skellefteå

Inför Örebro – Skellefteå

Örebro är utan tvekan på rätt spår just nu. De har spelat bättre och bättre för varje match och även om motståndet i senaste matchen missade mycket och Axel Brage storspelade i målet vann ändå Örebro till slut ganska rättvist. Flest mål vinner trots allt. Härnäst väntar Skellefteå på bortais. Ett Skellefteå som nog överraskat många på ett starkt negativt sätt i år.

Nog för att det funnits skador på nyckelspelare, men ett ganska bedrövligt försvarsspel har följts upp av ineffektivitet i anfallen och samtidigt var målvaktsvärvningen Joni Ortio lite av en chansning även om han har fina meriter. Det var inte många Calgary-fans som sörjde att han försvann. Han hade en tendens att tappa in puckar lite plötsligt.

Skellefteå har fortfarande problem med skador och just nu verkar det vara osäkert med Kyle Cumiskey, Axel Holmström, Pär Lindholm och Niclas Burström. Samtliga ganska tongivande spelare. Det gäller dock att se upp med Oscar Möller och Joakim Lindström där framförallt den senare varit en stabil poängproducent. Möller å sin sida har nog en bra bit kvar till toppformen då han varit skadad nästan hela säsongen.

Örebro reser upp till Västerbotten utan Julius Hudacek som dras med en lättare underkroppsskada. Med tanke på hur Brage spelat känns det inte alltför oroligt. I övrigt är Dominique Heinrich fortsatt bänkad. Det går rykten om att han eventuellt skickas hem, men det gjorde det också om Siim Liivik för ett tag sedan och båda är kvar i laget tills vidare. Heinrich spelar eftersom Johan Motin saknas.

Samtidigt måste det påpeka att förstalinan med Tom Wandell, Daniel Viksten och Martin Johansson börjar faktiskt likna en sådan. Samtidigt fortsätter kedjan med Libor Hudacek, Greg Squires och Marcus Weinstock att producera. När sedan tredjekedjan med Michael Haga, Joel Mustonen och Kalle Olsson också börja bidra framåt känns det ändå som att Örebro har ett kompetent lag framåt.

Jag förväntar mig ingen strålande match från två lag som desperat försöker klättra i tabellen. Skellefteå vann mot Leksand senast, men det är trots allt Leksand. Om Örebro lyckas hålla Skellefteåspelarna borta från det egna målet och hålla tätt likt mot Färjestad finns det alla chanser att de kan vinna även denna match. Örebro skulle i så fall passera Skellefteå och verkligen få häng på klungan med lag som slåss om en ”play-in-plats”.

Matchen börjar 16.00 och sänds på Cmore Live och Cmore.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *