Inför Rögle – Örebro 11/10

Inför Rögle – Örebro 11/10

Blurk.

Som Örebroare finns det ingen annan match som ingjuter samma nivå av uppgivenhet som en bortamatch mot Rögle. Där har de rödvita kört in i vägen totalt sedan Ängelholmarna gick upp i SHL igen. Fullständig tvärnit. För det är inte bara så att de förlorat där nere, de har förlorat stort.

Jag kan inte heller minnas att jag känt att det här var ”inte riktigt rättvist” eller ”siffrorna speglar inte matchen”. Man har bara känt sig mer eller mindre förnedrad tyvärr.

Så även om Rögle har inlett SHL-säsongen på ett nästan rekorduselt sätt om man kollar på resultaten har jag svårt att hitta mod just nu. För tyvärr har jag även koll på Rögles underliggande siffror och de är långt bättre än resultaten visar. Örebro hopp ligger väl till att Rögles försvar ska klappa igenom och med lite omkastningar i kedjorna och löften om ett mer fysiskt spel kanske det kan ge resultat.

Oavsett kommer jag sitta i soffan med den största kudde jag kan hitta och försöka ta mig igenom matchen utan att bli alltför deprimerad.

Skämt åsido, Örebro har stått för flera riktigt bra prestationer på bortais och visst hopp kan man ändå känna. Sedan måste man också ha med sig att laget har gjort några märkliga insatser på hemmais. Nu gäller det att hålla tummarna för Örebro och göra vad jag kan framför TV:n.

Matchen börjar 19.00 och sänds på Cmore Live 3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *