Tuff förlust mot Rögle

Tuff förlust mot Rögle

Lite sent detta, men jag inser att jag kände mig inte manad att sammanfatta matchen varken igår eller på kvällen efter matchen. Det var lite för jobbigt antar jag. Rögle kom inte ut som den orkan de gjort i tidigare möten utan snarare var det ganska jämnt även om Rögle tog ledningen ganska tidigt efter att Örebro missat markeringen på Rögles backar som kröp ner i zon när det var kamp om pucken bakom mål.

När jag nu slår upp statistiken för matchen kan man konstatera två saker: Örebro sköt lite mer, Rögle sköt mycket bättre. Örebro vann skotten med 36 – 33 totalt, men bortser man från blockerade skott blir det helt plötsligt 23 – 30 istället. Klar fördel Rögle.

Nu ska jag inte säga att Rögle imponerade för det kan jag inte skriva under på. Tidigare möten har varit långt ifrån såhär täta och jag tyckte inte att Örebro spelade överdrivet bra, alltså var inte heller Rögle speciellt bra och även om en seger kan ge lite självförtroende känns det som att de fortfarande har mycket att jobba på för att verkligen ta sig upp på säker mark.

Örebro fick se Aaron Palushaj utgå efter halva matchen. Mannen som skulle utgöra lagets spetskompetens. Han kommer inte till spel ikväll heller med misstänkt hjärnskakning vad det verkar.

Det bästa med denna match? Eero Kilpeläinen studsade tillbaka rejält. Han stod för många bra räddningar, vissa riktigt högklassiga, och han gav verkligen Örebro chansen att vinna mot Rögle. Nu var det inte många andra spelare som riktigt tog vara på det tyvärr.

Att förlora borta mot Rögle med endast 2-0 kanske man skulle kunna se som litet steg i rätt riktning från föregående år, men Örebro måste ta större kliv än så för att det ska bli något slutspel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *