Inför Södertälje – Örebro 1/9

Inför Södertälje – Örebro 1/9

Det var tomt i tanken när Örebro tog sig an Leksand i Ludvika i torsdags och man gav dem deras första seger på försäsongen. Det var väl snällt på sätt och vis, men man undrar väl lite om laget verkligen fick ut maximalt av den matchen. Det fanns så klart saker att ta med sig, men överlag var det lite svårt att se varför man inte spelade på fredag istället och kunde matcha ett lite mer utvilat lag.

Oavsett, nu är det dags för nästa match och det är mot Södertälje. Matchen spelas i Eskilstuna, i Smehallen.

Bortsett en storseger mot Nyköping så har inte Södertälje haft en speciellt lyckad försäsong. Förlust mot Djurgården med 5-2 där man ändå började matchen bra, men lyckades inte stå emot. Man förlorade sedan mot AIK i en målrik historia med 6-4, sedan vinsten mot Nyköping med 10-1 och sedan hela 5-0 mot Bofors där man floppade helt.

Södertälje har inte fått spelet att klaffa ordentligt och bitvis sett långsamma och tröga ut, för att under stunder tända till och få bra snurr. De har fått tillbaka Christopher Bengtsson, bl.a. fyra poäng mot AIK, och har ett par mycket bekanta namn i truppen: Bobbo Petersson som anslöt sent till truppen, men kommer troligen få mycket förtroende och speltid, och David Berg som är fostrad och uppvuxen i Örebro.

En del farliga namn bland forwards är Ludwig Blomstrand, Christopher Liljewall och Martin Janhols. Danske Nick Olesen är också ett spännande namn som verkar ha lite målkänsla och nog kan komma att överraska en del.

Örebro i sin tur kommer att ställa upp med i stort sett samma lag som mot Brynäs då Marcus Weinstock verkar hel och frisk igen. Även Rasmus Rissanen ska vara aktuell för matchen. Det betyder att Linus Öberg troligen inte kommer att spela speciellt mycket och Erik Norén kommer nog även han att vara utanför, eller få begränsat med speltid.

Ingen Cmore idag utan det är Mittmedia för hela slanten. Matchen sänds här och ingår för pluskunder och abonnenter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *