Styrkebesked av Örebro

Styrkebesked av Örebro

Jag vill börja med att förklara att rubriken är en uppenbar pik. Det är kanske inte självklart om man inte följer Örebro Hockey på nära håll, men då kan man ju undra varför man inte gör det?

Örebro slog ett för kvällen klart sämre lag. Södertälje har inte imponerat under försäsongen och de gjorde det inte heller ikväll. Örebro gör en stabil insats och de två målen som släpps in verkar vara styrningar precis fram en annars lika lugn och säker som vanligt Dominik Furch.

Det är svårt att riktigt säga att Örebro gör en jättebra match när det var en så tydlig skillnad mellan lagen. När de mötte Bofors var det kanske ett sämre lag de mötte, men de vägde upp det med ett disciplinerat spel och bra fart. Södertälje hade varken eller. Örebro avväpnade dem fint i mittzon mest hela tiden.

Max Lindholm hade en aningen olycklig match med tre besök i utvisningsbåset, varav två var hans egna fel, men han, Daniel Muzito-Bagenda och Joonas Rask är fortsatt min favoritkedja. De har bra fart, fysik och stressar motståndarna till misstag. De har dessutom producerat mål och poäng tack vare det. Att Rask fick spinna iväg och måla på ett friläge bara adderar till min kärlek för dessa tre.

Sakari Salminen saknades ikväll och det är väl lite synd. Han behöver verkligen få igång sin poängproduktion. Ryan Stoa fick äntligen grotta in ett mål också. Det kändes viktigt. Han är stor och stark, som de sa, och han känns positionssäker där ute, men han är inte speciellt snabb. Mathias Brome har fått till fyra assist såhär långt och poängmässigt är det klart godkänt, men något mål hade varit kul att se också.

Aaron Irving och Jordan Boucher är väl annars de stora utropstecknen denna försäsong. Irving är kanske inte samma best som Ebert var, men han skjuter lika bra och det räcker väldigt långt. Boucher däremot är en helt ny spelare. Han … han gör allt numera. Han gör mål på frilägen, han frispelar medspelare, han bjuder på små delikatesser och han sliter hemåt.

En match återstår nu. Den mot HV71 i Behrn Arena på fredag. Äntligen en hemmamatch i Örebro igen. Som man längtat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *