Inför Timrå – Örebro 5/3: Kan Örebro haka på uppåt?

Inför Timrå – Örebro 5/3: Kan Örebro haka på uppåt?

Att Örebro faktiskt skulle gå från att vara under strecket till att se nästa streck inom räckhåll var något som få verkligen vågade tro på. Nu är vi där. En helsikes massa segrar har det blivit, men det gäller att inte bortse från att en stor del av detta är att både Brynäs och Linköping har formkurvor som får Väggen i Sälen att verka som rena dagisåket.

Detta är också något som framöver talar till lagets fördel. Den fina formen som Örebro har och de nattsvarta trender som motståndarna kämpar med. Nu väntar dock Timrå som redan är avhängt och förbereder sig för kvalspel. De jobbar intensivt med att försöka hitta ”sitt spel” och tanken att de skulle bjuda på minsta lilla är nog att glömma.

Men då måste man komma ihåg att de har en skadelista som är rätt lång:
Albin Carlson
Patrick Blomberg
Marcus Hardegård
Jacob Olofsson)
Johan Persson
Anton Wedin

Utöver det rapporterar Hockeypuls att det finns frågetecken på Niklas Svedberg, Rickard Palmberg och Johannes Salomonsson. Det är viktiga spelare för Timrå.

Örebros målproduktion har inte varit direkt bländande, men när man är så täta defensivt som just nu är räcker det ofta med 2-3 mål för att vinna. Örebro ställer ordinarie lag på isen, sans Palushaj så klart, och med skadelistan ovan i åtanke borde detta kunna bli tre poäng till Örebro. Laget åkte upp redan igår för att kunna övernatta där uppe och vara ordentligt utvilade inför matchen. Mycket goda förutsättningar med andra ord.

Sedan får vi helt enkelt hoppas att Brynäs och Linköping förlorar. Då är racet i allra högsta grad igång.

Matchen börjar 19.00 och sänds på Cmore Live 2.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *