Inför Brynäs – Örebro 26/8

Inför Brynäs – Örebro 26/8

OBS: En tidigare version hade fel starttid för matchen.

Örebro förlorade en tät match mot HV71 där samtliga mål kom i andra spelformer än fem mot fem (straffar borde väl inte räknas som det?). Emil Larsson klev av tidigt efter en smäll mot benet och en lårkaka. Han är inte helt återställd från den och kommer inte till spel imorgon. Joonas Rask däremot verkar blivit kvitt sina höftproblem och borde kunna spela.

Med andra ord borde vi kunna vänta ett snarlikt lag som det som stod upp bra mot HV71.

Nu väntar alltså Brynäs som slog på stora trumman nyligen när de värvade in Patrik Berglund och Simon Bertilsson. De har tidigare hämtat in intressanta backarna John Nyberg och Tom Hedberg. Det blir också intressant att se vilken roll Adam Pettersson får i laget efter att ha spelat lite i skuggorna av större namn uppe i Skellefteå.

Brynäs har tappat en del spelare, men inte direkt några som får en att svälja hårt och undra hur de ska ersätta dem. Det stora bekymret de har annars är hur mycket som Anton Rödin kommer att spela med sina skadebekymmer. Efter att den ena foten nu verkar ha läkt efter operationen är det tydligen dags för den andra foten att ge vika.

Brynäs största värvning annars är killen i båset, Peter Andersson, och huruvida han faktiskt lyckas få Brynäs att spela Peter Andersson-hockey ska bli otroligt spännande att se. Det har varit en klubb som fått kritik för bristande självinsikt och jag har svårt att tro att Peter hade skrivit på om han inte hade fått göra som han vill med spel och spelare.

Det är inte den hockey de är vana att se i Gävle med tätt, fungerande försvarsspel, men det är kanske den hockey de behöver för att vända på en ganska tråkig period av mediokra resultat. Brynäs skulle kunna vara ett lag som överraskar en del om Peter får spelarna på sin sida. Det är ett klart starkare material än det han hade att jobba med i Malmö.

Matchen börjar 18.00 och sänds på Cmore.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *