Fjärde träningsmatchen avklarad

Fjärde träningsmatchen avklarad

Försäsongen har nått halvtid och Örebro förlorar med 2-1 mot HV71 i en tät match där lagen turades om att dominera spelet och sedan ta en massa utvisningar.

HV71 gör båda målen i powerplay medan Örebro målade på straff. Lagen skapade en del farligheter fem mot fem, men målvakterna stod pall i den spelformen. Det var kanske inte den mest underhållande match jag sett med andra ord. Bra chanser sumpades ganska ordentligt på det.

Första perioden dominerade Örebro, men några mål blev det inte. Andra perioden tog HV71 över, men det slutade ändå 1-1 efter 40 minuter.

Den tredje perioden kändes som att den kunde gå hur som helst, men det blev som sagt HV71 som drog längsta strået med ett sent mål i powerplay efter att Rasmus Rissanen tryckt på lite för hårt bakifrån i offensiv zon.

Det kändes kanske inte riktigt som en SHL-match alla gånger. Pucken studsade inte riktigt rätt och det blev en del samlingar med spelare där pucken verkade vara gjord av gumm … gjord av något material som gjorde den svår att få tag på.

Sedan fanns det stunder som ändå gav en försmak på säsongen som ska komma. Jag hoppas tempot kan vara lite jämnare och spelet lite bättre bara när vi väl är där.

Mathias Bromé visade varför han är signad av Detroit och Jhonas Enroth stod för flera fina plockningar från nära håll. Det finns mycket i Örebro att glädjas över även om denna match kanske inte var den bästa överlag. Man längtar efter premiären.

Nästa träningsmatch är mot Brynäs onsdag 26/8. Den spelas borta i arenan som förut hade ett bra namn, men kallas något som jag inte tänker skriva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *