Femte träningsmatchen avklarad

Femte träningsmatchen avklarad

Örebro stod för en stabil insats med en bra första och tredje period och en OK andra. Nu var det Örebros femte träningsmatch och Brynäs andra, men det kändes verkligen som att Örebro kontrollerade det hela ganska bra och kunde ge Jonas Arntzen i kassen en ganska lugn match.

Det var en kroat som stod i centrum annars. Borna Rendulic hade en stor roll den här matchen med sitt samtidigt lugna, smarta spel. Örebro fick sex tillfällen att träna powerplay och Rendulic var framträdande många gånger under dessa. Inte minst genom två assist via returer på hans stenhårda skott.

Han inledde dock med att sätta upp Lukas Pilö i bra läge i slottet, vilket gav Örebro ledningen med 1-0 i första perioden. Laget utökade till 2-0 i powerplay när Rodrigo Abols serverade Robert Leino nästan öppet mål och Örebro såg ut att gå mot en ganska komfortabel seger, om man nu kan ta ut en sådan efter en period.

Brynäs fick till en reducering i andra perioden med ett rätt snyggt klapp-klapp-spel efter att de bitit sig fast i anfallszon. Brynäs spelade klart bättre i andra perioden, men utöver reduceringen blev det inte så mycket mer. Örebro försvarade sig ganska bra, inte perfekt, men ändå på en nivå som gör att man känner att det kan bli bra väl säsongen sparkar igång.

Jonas Arntzen behövde inte jobba ihjäl sig, men det blev en del farligheter ibland. Han fortsätter att ge ett lugnt och samlat intryck i kassen. Han känns som en väldigt lyxig andramålvakt just nu.

I den tredje perioden tog Örebro tillbaka kommandot att man utökade, igen i powerplay, när Joonas Rask slog in en retur från, vem annars, Borna Rendulic.

Förstakedjan för dagen bestod av Glenn Gustafsson, Christopher Mastomäki och Linus Öberg, och de var riktigt jobbiga för Brynäs. De jobbade, slet och tog kommandot när de var ute på isen. Att Linus Öberg fick sätta 4-1 i tom kasse kändes inte mer än rätt.

Lukas Pilö, Robin Salo och Rasmus Rissanen har alla visat att de är redo för SHL. Gustav Backström gör det han ska, men jag har lite frågetecken för Jonathan Andersson framförallt. Han missade markeringen vid målet och han känns inte riktigt igen. Stefan Warg har gjort det fullt godkänt hittills även om det var några saker i början på matchen som fick mig att ”reagera” lite.

Det är mycket som känns bra med det Örebro visar upp just nu och då känns det också som att det finns sparkapital i spelare som Robin Kovacs och Daniel Muzito-Bagenda som inte riktigt kommit fram ännu.

Nästa match är mot Färjestad på fredag och det ser ut som att den börjar 19.00 och sänds troligen av svenskhockey.tv(?).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *