Inför Djurgården – Örebro 10/12

Inför Djurgården – Örebro 10/12

Örebro stod för en sömnig insats mot Leksand, men knep ändå två poäng efter att Jonas Arntzen hållit nollan. Djurgården å sin sida har fyra segrar på de fem senaste matcherna och kan få förstärkning i form av Dick Axelsson ikväll. Aningen märkligt är också att William Eklund kan mycket väl spela ikväll efter sitt positiva Covid-19-test, men får inte vara med i JVM trots att det är långt kvar tills det ska spelas.

Djurgården är en starkare motståndare än Leksand, inte minst i Globen även om den kommer vara tom på folk. De har en PDO på 103,78 och det är kanske främst målvaktsspelet som varit bättre än innan, men även skyttet ligger lite över snittet. De spelar generellt bra helt enkelt. Det är inget speciellt som ligger bakom det. Till och med powerplay ligger på beskedliga 21,43%.

Örebro ligger på lite mer normala 101,26 i PDO och detta till trots fortsätter man att gå framåt starkt i tabellen. Med lite tur blir det en match med bättre tempo och bättre spel än i tisdags, och givetvis hoppas vi att Örebro tar ännu en seger.

Örebro får tillbaka Linus Öberg som varit sjuk, men saknar fortsatt Nick Ebert och Christopher Mastomäki som är skadade. Elias Ekström verkar vara ett mer osäkert kort, vilket kan innebära att Filip Barklund kan följa med som trettonde forward.

Med tanke på att fyra matcher ska spelas denna vecka kommer man gissningsvis ställa Jhonas Enroth i kassen ikväll. Jag tycker inte det är fel. Bara för att Arntzen visat framfötterna hittills tycker jag inte man ska lyfta upp honom som någon given etta, utan snarare borde man försöka få igång även Enroth som spelat lite småknackigt. Vi vet ju alla, vi har till och med sett det med egna ögon, att han kan mycket bättre. Mer om det senare.

Matchen börjar 19.00 och sänds på Cmore Live 2.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *