Arntzen nollade Leksand

Arntzen nollade Leksand

Ett rostigt topplag tog emot ett hett … sämre lag i vad som nog bäst kan beskrivas som en lite halvtrög försäsongsmatch. Örebro började aningen sömnigt medan Leksand var med från start. Nu försvarade sig Örebro ändå godkänt och även om Leksand vann skotten ganska ordentligt i första perioden kan jag inte påstå att jag var speciellt förvånad den slutade 0-0.

Örebro växte in i matchen gradvis under hela matchen. Det kändes lite som att de hela tiden hittade spelet mer och mer, fick upp farten lite mer allteftersom, passarna satt lite bättre och man kände igen laget alltmer desto längre matchen gick, men det var långsamt det förbättrades.

Det var tyvärr bara 60 minuter man hade på sig att göra mål och det räckte inte för att Örebro skulle komma upp i full fart. Hela matchen kändes lite som uppvärmning för Örebro Hockey inför de riktiga matcherna som kommer senare i veckan. Det fanns glimtar av det lag man ändå vant sig vid lite innan speluppehållet kom.

Bäst ikväll var tveklöst Jonas Arntzen. Det ser alltmer ut som att Örebro kommer att ha ett angenämt problem efter denna säsong. Hur ska man kunna behålla den här killen som går från klarhet till klarhet, och egentligen ska vara backup till forna stormålvakten Jhonas Enroth?

Mathias Bromé visade också framfötterna och han kommer att bli saknad. Utan tvekan. Han är en lirare som inte är ett dugg rädd för att arbeta för poängen. han förtjänar verkligen chansen i Detroit och jag kommer vara bland de första som skriker högt om de inte ger honom en ordentlig chans i NHL nu.

Leksand slet och jobbade, och det märktes att de var på, men Örebro tog hand om deras uppsticksförsök, och lyckades man inte avvärja det innan de kom fram till målet så var Arntzen en vägg där.

Örebro avgjorde sedan i förlängningen efter att Leksand knappt fått låna pucken i den perioden. Leksand får med sig en pinne hem och det ska man kanske vara nöjda med. Hade Örebro fått farten lite snabbare så kunde det gott varit noll.

Givetvis måste jag också ta upp Filip Barklund som kliver respektlöst in i SHL. Han var riktigt nära att sätta pucken i nät nästan det första han gör. Han går en ljus framtid till mötes. Han vägde lite lätt i närkamperna, men det går knappast att klandra honom för det när han bara är 18 år fyllda.

Nu väntar ytterligare tre matcher denna vecka: Djurgården (torsdag), HV71 (lördag) och Färjestad (söndag). Alla matcher har man goda chanser att vinna nu när man lämnat startgroparna och kan börja ta i på riktigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *