Inför Färjestad – Örebro 28/8

Inför Färjestad – Örebro 28/8

Det har varit aningen oklart var matchen imorgon sänds, men den ska gå att se via svenskhockey.tv. Det är en streamingtjänst som visar junior- och damhockey i vanliga fall, men nu under försäsongen har ska de även sända en del andra matcher verkar det som, inklusive denna. Det är en bra tjänst där man verkligen kan se enormt mycket hockey för 99kr/månad eller 995kr/år (200kr går direkt till din valda förening i så fall). Rekommenderas!

Örebro har spelat hela fem träningsmatcher hittills och har bara spelat bättre och bättre, även om 10 mål mot Djurgården så klart sticker ut lite. Färjestad har spelat fyra träningsmatcher så de kan inte skylla på matchovana i alla fall. Matchen spelas på relativt neutral mark i Grums och det kommer att vara lite publik på plats har jag förstått, men allt enligt de lager och regler som finns.

Färjestad är en av de stora favoriterna att ta hem seriesegern medan Örebro får nöja sig med att vara en underdog som kanske kan överraska, men oavsett det brukar det kunna bli bra matcher mellan lagen och det hoppas jag det blir även imorgon.

Färjestad har värvat in Henrik Haukeland som gjort succé i Finland, men de har framförallt lyckats behålla många väldigt tongivande spelare. Värvningen av Jesse Virtanen är så klart väldigt stark den med. Virtanen var en av SHL:s bästa backar senast han huserade här.

De har kanske inte lyckats ersätt Marcus Nilsson, men med tanke på hur mycket spetskompetens det finns i laget borde andra kunna kliva fram och täcka upp för honom.

Om ni vill få ännu bättre koll på Färjestads lag kan ni alltid lyssna på det TVÅ OCH EN HALV TIMME långa avsnittet av VF Hockey där Johan Ekberg och Sanny Lindström går igenom varenda spelare i detalj. Helt galet hockeynördande där. Jag har lyssnat igenom det själv och jag håller mer på Sanny än Johan i de flesta analyser utan att vara en expert på just Färjestad.

Ni kan även lyssna på avsnittet innan där Johan och Johan ”MrMadhawk” Svensson listar flippar och floppar kommande säsong. Även det bra lyssning.

Örebro kommer till spel med ungefär samma lag som senast. Den stora skillnaden är att Enroth står och Oliver Eklind kliver in istället för Max Lindholm. Emil Larsson behöver få tid att läka ut sin lårkaka.

Imorgon börjar matchen 19.00 (jag har dubbelkollat) och sänds som sagt på svenskhockey.tv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *