Sjätte träningsmatchen avklarad

Sjätte träningsmatchen avklarad

Transportsträckan fortsätter och ännu en seger lagd till högen. Det är synd att de inte har någon betydelse.

Nu blev det inte tio mål till eftersom Färjestad stod för ett betydligt bättre motstånd och matchen slutade oavgjort vid full tid. Det kändes också som ett fullt rimligt resultat då.

Den första perioden var en öppen historia med svängigt spel och lite småvilset försvarsspel från båda lag. Örebro tog ledningen tidigt genom Ludvig Rensfeldt. Färjestad replikerade och tog sedan även ledningen innan Örebro i sin tur målade och återställde status quo genom Mathias Bromé.

Den andra perioden blev en tätare historia där i slutändan inget lag skulle göra några mål. Det var inte brist på försök, men försvarsspelet hade höjt sig ett snäpp från den första perioden från båda lagen. Örebro hade framförallt en stark period i andra halvan av perioden där man skapade tryck, men inga mål.

Den tredje period var inte olik, men istället fördel Färjestad. Inte tillräckligt för ett mål, men liten fördel för hemmalaget får man nog ändå säga.

Matchen drogs annars med ett antal ganska klumpiga utvisningar som nog ingen av lagen var speciellt nöjda med. Jacob Nilsson hade det lite småjobbigt och verkade vara något övertänd i matchen, vilket urartade i ett gruff med Daniel Muzito-Bagenda där han fick veta att hans fula tjuvnyp inte uppskattas. Han märktes inte så mycket efter det, inte så mycket innan heller i och för sig.

Lukas Pilö var inblandad i samtliga mål idag och har verkligen visat att han inte bara är redo för att försöka spela i SHL. Han spelar som att Örebro ska vara glada att de har honom i laget, och att han har kontrakt i två säsonger till på ett kontrakt som högst troligen är riktigt billigt.

Robert Leino avgör genom att helt sonika trampa runt en av SHL:s bästa backar. Leino må ha varit lite osynlig i de första matcherna, men han har klivit fram och visat vilken spelare han kan vara. Nu är det bara försäsong fortfarande, men nog hoppas jag att han fortsätter på denna bana och ger Niklas Johansson rätt.

Nu återstår två matcher mot Oskarshamn och Linköping. Två lag som troligen kommer att slåss längre ner i tabellen än HV71 och Färjestad som Örebro mött nyligen. Det spelar ingen roll i sig. Om Örebro ska vara med i toppen måste man kunna vinna mot alla lag.

Nästa match är mot Oskarshamn 8/9 och den spelas i Oskarsnamn innan man avslutar hemma mot Linköping två dagar senare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *