Inför Frölunda – Örebro 22/9

Inför Frölunda – Örebro 22/9

Premiären är avklarad och med den bakom sig kanske de värsta nervkittlande känslorna har släppt lite. Nu väntar en bortamatch mot Frölunda. Även om resultaten där nere på västkusten inte varit de bästa brukar det ändå kunna vara ganska bra hockeymatcher, om jag inte minns helt galet fel. Frölunda spelar med bra tempo över alla fyra kedjor och när det stämmer för dem, då är de väldigt svåra att vinna över.

Örebro riskerar att behöva åka ner utan Philip Holm. Han dras med en lättare förkylning vad det låter. Han var riktigt bra i förra matchen och har visat under försäsongen att han nog är den storback som laget letat efter.

Frölunda förlorade mot Timrå på straffar där lagen turades om att leda matchen. Jag har inte sett den matchen, men att döma av rapporterna var det ett ineffektivt Frölunda där inte ens powerplay kunde få in pucken, och powerplay ska ju vara det som räddar dem när de inte får det andra att stämma. Lasse Johansson i målet har också fått en del kritik, men att döma ut en målvakt efter en match ska man nog inte göra.

Örebros boxplay har väl inte sett lysande ut och jag tror att det kan bli avgörande ikväll. Frölunda vill komma till rätta med offensiven och Örebro måste kunna stå emot det, samtidigt som man också gör några mål framåt. Ett eller två kommer nog inte att räcka.

Matchen börjar 19.00 och sänds på Cmore Live 5.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *