Utvisningarna sänkte Örebro

Utvisningarna sänkte Örebro

Man kan väl sammanfatta den första perioden som en lång temposession från Frölunda där Örebro mestadels fick ägna sig åt försvarsspel. Flera boxplay fick man spela under perioden, men under det sista skulle Örebro ta ledningen faktiskt utan att ha släppt in något mål innan dess. Kanske inte helt väntat om man säger så. William Wikman petar till pucken precis framför Lasse Johansson efter fint förarbete av Jani Lajunen.

Boxplayspelet såg riktigt bra ut och försvarsspelet överlag kändes OK. Många skott gick rakt i magen på Jhonas Enroth, men det fanns också några lite farligare instick i slottet som orsakade lite oreda. Offensivt fanns det inte mycket att prata om.

Den andra perioden ser ut ungefär som den första, men där lyckas Frölunda till slut kvittera matchen genom ett löst höstlöv som på något vis letar sig in bakom Enroth. Lite snöpligt med tanke på hur tät han varit fram tills dess.

Mot slutet av perioden ser Jere Innala ut att falla lätt när han får en knuff av Linus Öberg, men det visade sig nog vara korrekt ändå, och Frölunda får ännu ett powerplay. Denna gång lyckas inte Örebro stå emot utan blir ganska duktigt upprullade till och med. Kort efter det blir det sedan 3-1 när Örebros backar går bort sig i en ganska ordinär två-mot-två-situation. Dålig matchning av coacherna där. Hardegård och Pettersson borde nog inte spela tillsammans i all ärlighet.

Det riktigt tråkiga med detta är att det kändes alltmer som att Örebro kommit in i matchen spelmässigt, men två mål till var långt bort för de rödvita.

När den tredje perioden började så mötte Örebro ett helt annat lag. Frölunda … visade inga som helst intentioner på att fortsätta anfalla. Istället var det Örebro som gav allt framåt och det kom också en reducering efter nästan halva perioden när Elias Ekström skickar en puck från blå som Christopher Mastomäki får träff på och styr in pucken i mål.

Örebro försökte göra match av det sedan, men utvisningarna fortsatte sätta käppar i hjulet för dem själva. Man tycka vad man vill om att de var felaktiga, men det går inte att blunda för att det var en klubba i ryggen eller på höften som gjorde att motståndaren ramlade. Det var inte nödvändigt att trycka till extra mycket där och då.

Det är en sak att vara tuff, men man måste tänka till lite mer än sådär. Örebro låg på fel sida av den berömda linjen idag.

Det slutade med att Frölunda kunde göra 4-2 i tom kasse istället.

Kedjan med Emil Larsson, Jani Lajunen och William Wikman kändes riktigt taggade denna match, även om Lajunen tog en utvisning på slutet. Det var en tuff hockey helt enkelt och det passar dem.

I den tredje perioden kom också linan med Mastomäki, Ekström och Oliver Eklind igång bra.

Förstalinan med Leo Carlsson, Rodrigo Abols och Mathias Bromé är väldigt osynlig tyvärr. Framförallt de två senare. Abols tog stort ansvar defensivt idag, men han måste göra mer offensivt också.

Kedjan med Linus Öberg, Robert Leino och Petrus Palmu har ett bra go. Palmu ser fortsatt bra ut och hittar ytor. Jag hoppas han får lite islossning också snart. Leino ser riktigt bra ut. Öberg är frän, sliter och söker sig mot kassen som han ska.

I Philip Holms frånvaro fick andra backar kliva fram och jag tycker de gör det bra i största allmänhet. Inte minst Filip Berglund och Gustav Backström. De göra många rätt och få fel. Rissanen var lite väl het idag tyvärr. Ungtupparna Simon Forsmark och Elias Pettersson gör det också bra, men även om det blev halvdistans på 3-1-målet från den senare.

Nu väntar Oskarshamn hemma på lördag. Oskarshamn slog Brynäs med 2-1 idag, tack för det. Matchen börjar tidigt, 15.15.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *