Enroth nollade Timrå

Enroth nollade Timrå

Jag var rätt hård i min bedömning av Linköping, men jag får kanske backa … nej Linköping var dåliga, men Timrå var nog ännu sämre.

Det defensiva  arbetet från Timråspelarna såg som bäst lojt och ointresserat ut. Det var skrämmande hur enkelt Örebro vann pucken ibland. Om Linköping hade svårt att ta sig ur egen zon så hade de i alla fall pucken i egen zon många gånger. Timrå gav bort den till Örebro istället.

Defensivt ser det fortsatt rätt bra ut. Det måste man ändå säga. Örebro har riktigt bra kontroll på mittzon och hemma i egen zon känns det också rätt tryggt. Timrå hade ett lite längre anfall där de var riktigt nära att få in en puck.

De hade också ett par kontringar som var rätt farliga.

Men när Jhonas Enroth säger ifrån, då får de bara acceptera att de gör inte mål ikväll.  Så är det bara. Hans tredje nolla redan denna säsong. Imponerande är bara förnamnet.

Imponerande skulle man också kunna kalla alla de småstudsar, pucktapp och sattyg som pucken hade för sig under matchen för Örebro. Det var inte så att Timrå direkt hade klubbspetsar eller kom i vägen för Örebro.

Pucken däremot kändes nästan förtrollad i sitt beteende och jag vet inte om isen var undermålig eller om det var något annat, men det kändes lite märkligt mot slutet av matchen.

Elias Ekström såg annars till att ge avkastning på det nya kontraktet direkt. Han satte 1-0 tidigt i första perioden och sedan var det väl mer eller mindre en lång transportspräcka i 30 minuter innan Kristian Näkyvä kunde göra 2-0. Detta kom då nästan direkt efter att Timrå faktiskt skapat lite chanser mot Örebros mål.

Tredje perioden var ytterligare transport fram till ungefär fyra minuter kvar när Timrå tog målvakten, Örebro lekte ”missa öppet mål” ett tag innan Rasmus Rissanen tog tag i saken och prickade målet från egen zon.

Örebro dominerade matchen. Timrå var inte bra. Resultatet är i underkant. Örebro har lite småproblem med att få in pucken just nu, men defensivt ser det dock bra ut.

Det är samma kedjor som fortsätter att leverera som sist och samma kedjor som ser ut att ha någon förbannelse vilande över dem. Finns det någon häxdoktor där ute som kan hjälpa till och se till att alla kedjor börjar bidra?

Mot Leksand kommer det att krävas mer, men kan i alla fall defensiven följa med upp till Leksand så kan det räcka ganska långt. Det och Enroths kanonspel förstås.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *