Inför Malmö – Örebro 8/10

Inför Malmö – Örebro 8/10

Örebro Hockey leder SHL och gör det efter egentligen bara en riktigt bra insats och tre lite halvdana sådana om får vara lite hård. Insatsen mot HV71 var ojämn, men det följdes upp med en riktigt stark sådan mot Skellefteå. Sedan föll man tillbaka mot Leksand där man kanske inte var helt beredda på att de skjuter på allt från alla håll och kanter. Mot Linköping var man det bättre laget, men tog inte uppgiften riktigt på det allvar man skulle kunna kräva och det rann iväg bakåt mot slutet.

Detta till trots har man vunnit samtliga matcher och leder som sagt SHL.

Malmö har haft en betydligt tyngre start på säsongen och står på tre poäng efter tre spelade matcher. Segern kom mot jumbon Färjestad (den kändes fint att skriva) i förra omgången. Det är lite svårt att riktigt värdera en sådan seger när det är ett bottenlag de slår, men det var deras bästa insats såhär långt och de kan vara på gång nu.

Malmö känns inte heller som lag som Örebro gillar att möta. Förra säsongen blev det två segrar och två förluster med 7-10 i målskillnad. Nu ser Örebro måhända starkare ut och Malmö kanske svagare, men samtidigt tycker jag att man ska kunna ställa lite krav på Sveriges bästa lag. Framförallt vill man nog se en bra insats över 60 minuter och seger borde absolut vara ambitionen.

Glenn ”SuperGlenn” Gustafsson som skulle vara borta en månad med sin handfraktur har ignorerat normala människors läketid och är nu på is igen. Det återstår att se om han tar sin ordinarie plats eller om han kanske blir trettonde forward med Oliver Eklind som startande forward i fjärdelinan. Rasmus Rissanen kan eventuellt spela. Annars har Örebro duktiga juniorer som mer än gärna kliver in.

Joe Veleno som presenterades för Malmö i dagarna är inte spelklar förrän om någon vecka.

Matchen sänds på Cmore Live 2 och börjar 19.00.

PS. Färjestad är sist i SHL. DS.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *