Blek insats mot Frölunda

Blek insats mot Frölunda

Både Örebro och Frölunda kom till spel med flertalet normalt sett tongivande spelare. Örebro har inte samma djup eller bredd i sin trupp som Frölunda, men det går inte att förklara skillnaden mellan lagen som var i torsdags med endast det.

Jag tyckte direkt efter matchen att Örebro blev hårt straffade, men jag har kollat igen på situationer efter jag lugnat ner mig och jag har reviderat min åsikt något. Jag vill fortsatt inte såga laget insats helt och hållet. Perioder i matcher gör man det fullt godkänt.

Juniorerna som kommer in och ska fylla ut linorna har nog bäst inställning av alla på isen, men det är inte de som ska bära laget. Inge skugga skall falla på dem efter denna insats.

Det är framförallt ledande spelare som inte når upp till normal nivå i denna match. Att det var främst det defensiva jobbet som fallerade behöver väl knappt sägas efter sex mål i baken. Det kändes rent av ganska uppgivet ibland. Man försökte inte. Man tjuvade. Man gjorde inte jobbet hela vägen. Då blir det torsk i dagens SHL.

Jag vet att jag försvarat Borna Rendulic till synes svagare insatser tidigare under säsongen, men på sistone, och inte minst i denna match, har han varit riktigt oinspirerad. Jag vet inte om han är skadad, trött eller kanske lider av sviter av COVID-19 (som vi inte vet om han haft), men han är nog den som är blekast av alla just nu.

Rodrigo Abols gör ett väldigt snyggt mål. Det går inte att blunda för, men sen då?

Det är bra att det blir lite uppehåll nu. Spelarna får en chans att träna ihop sig, hitta tillbaka till rätt spel, samla tankar och sen bara ut och köra.

Jag tror fortfarande att Örebro kommer att ta en topp-6.plats. Inte bara för att jag verkligen tror på laget, men också för att det är egentligen bara Rögle som varit konsekvent bra under den här säsongen. Alla andra topplag har haft svackor eller problem med spelet under perioder, mer än normalt för topplag i SHL.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *