Inför Örebro – Frölunda 29/10

Inför Örebro – Frölunda 29/10

Örebro tog som bekant en mycket bekväm seger mot Brynäs. Man kom ut med ett fruktansvärt tempo och satte tre mål på fem minuter. Man fortsatte sedan i 55 minuter med att spela stabilt och bitvis riktigt bra. Det var snarare närmare 5-0 än 3-1.

Örebro fick klara sig utan både Daniel Muzito-Bagenda och Rodrigo Abols i den matchen. Till matchen ikväll är Muzito-Bagenda tillbaka i spel, men han kommer att vara extraforward vad det låter som. Med andra ord kommer Oliver Eklind och Elias Ekström att få chansen från start igen. Jonas Arntzen höll nollan, men ikväll verkar Enroth vara tillbaka mellan stolparna.

Gustav Backström blev nyligen uttagen till landslaget och får spela den totalt meningslösa Karjala Cup. Jag är givetvis glad för hans skull, men jag hade hoppats det skulle vara under andra omständigheter. Han är Örebros enda spelare i svenska landslaget, men där kommer han få sällskap av tre Frölunda-spelare i form av Mattias Norlinder, Jesper Sellgren och Max Friberg.

Frölunda har likt Örebro börjat säsongen ganska bra, men inte varit helt konsekventa i sitt spel. Powerplay har varit lite sådär, men i boxplay har Frölunda riktigt fina siffror. Förlusten senast mot Oskarshamn var givetvis en fin skalp för Oskarshamn, men Frölunda vann skotten med 36-20.

Frölunda är favoriter ikväll, men spelar Örebro som de gjort de senaste matcherna bör man kunna ge dem en bra match. Matchen börjar 19.00 och sänds på Sportkanalen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *