Arntzen nollade Brynäs

Arntzen nollade Brynäs

Det här var troligen säsongens nästbästa insats. Den bästa är nog fortfarande den borta mot Skellefteå, men denna var inte långt efter. Örebro kom ut jättebra direkt i första perioden och det kändes nästan som man spelade med sex man ibland. Utdelningen kom också som på beställning och precis som vi alla trodde, eftersom att han blivit intervjuad i NA, var det Christopher Mastomäki som spräckte nollan. Mycket fint serverad av Mathias Bromé.

Det är ju dumt att sakta ner när man fått upp farten så Örebro fortsatte mala på och några minuter senare så kunde Ludvig Rensfeldt trycka in en lös puck framför mål. Det blev videogranskning, men som tur var såg domarna likaväl som vi att det var ett bra mål.

Det tog sedan bara några sekunder innan Linus Öberg kunde prickskjuta in 3-0. Ja … eller han skulle lägga ner pucken och Samuel Ersson tabbade sig. Mål var det i alla fall.

Fem minuter av matchen var spelade och redan hade tre mål kommit. Målvaktsbyte i Brynäs blev det och det fick faktiskt stopp på målen bakåt. Brynäs problem nu att de måste göra fyra mål för att vinna. Efter 60 minuter kan vi konstatera att de var aldrig nära fyra mål. Något enstaka hade kanske kunnat studsa in bakom en solid Jonas Arntzen, men Örebro-spelarna fanns där för sin målvakt och skotten slutade 29-18 till Örebro.

Örebro kontrollerade det hela under resterande 55 minuter med andra ord. Man höll Brynäs till endast 6 skott på mål per period. Nu sökte Brynäs verkligen inspel in i en hög med spelare som stod framför mål, men även dem tillfällena var få.

Och vet ni vad? Boxplay såg riktigt bra ut.

Nu väntar Frölunda som vunnit och förlorat varannat match och eftersom de förlorade mot Oskarshamn borde de vinna mot Örebro om man ska tolka detta hattande rätt. Det är hur som helst en helt annan kvalitet på motståndet på torsdag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *