Inget napp på västkusten

Inget napp på västkusten

Örebro åker som sagt ner till Göteborg för att möta Frölunda och över 60 minuter är det ändå en godkänd insats får man säga. Det är inte så att Örebro viker ner sig på något vis, men det finns utrymme för förbättringar. Man vinner ändå skotten mot ligans skottstarkaste lag.

Med nackspärr och lätt huvudvärk var det väldigt nära till sågen inför matchen, men den får vila känner jag. Även om Robin Salo gör sin troligen sämsta match i Örebro-tröjan har även han rätt till en mindre bra dag på jobbet. Lite trist att det blev så kostsamt just idag bara.

Örebro gör en OK första period. Det defensiva arbetet var inte helt hundra och man hade lite svårt att komma in på mål ordentligt. Bortsett fjärdelinan som bara mosade på förstås. Att det var oavgjort efter första är jag inte helt säker på om det var rättvist sett till antalet riktiga chanser, men jag tar det.

Den andra perioden fäller sedan Örebro utan att vara direkt dåligt. Man bli fastkörd i egen zon ett par gånger och det kostar mycket energi, och till slut även ett mål i baken när man blir så trötta att man inte orkar hålla koll på något annat än var pucken är och inte var eller vem den skulle kunna passas till.

Örebro kommer sedan ut i tredje perioden gör verkligen ett ärligt försök att kvittera. Man är också väldigt nära flera gånger, men Niklas Rubin räddar Frölunda flertalet gånger med rätt galna räddningar.

Elias Ekström gör sitt första SHL-mål och det hade han jobbat ihop till, och med det så kan vi väl definitivt säga att Max Lindholm knappast kommer ses i den rödvita tröjan igen den här säsongen.

Jonas Arntzen visade verkligen också att han är mogen rollen som SHL-målvakt. Även om han gav sken av det redan förra säsongen har han i år visat att han tagit ytterligare kliv. Nu gissar jag att Enroth kommer att stå nästa match av lite olika anledningar, men jag tycker det var rätt beslut av tränarna att spela Arntzen även denna match mot mer kvalificera motstånd jämfört med lagen han mött innan.

Det är kul att fler uppskattar Gustav Backström också numera, men visst har även han tagit ordentliga kliv från tidigare säsonger.

Nu väntar Skellefteå hemma i Behrn Arena på lördag. En match som Örebro verkligen har alla chanser att vinna. Örebro gjorde sin bästa match mot just Skellefteå borta och man är ännu bättre hemma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *