Inför Örebro – Leksand 8/12 (äntligen match igen)

Inför Örebro – Leksand 8/12 (äntligen match igen)

Efter ett uppehåll som kändes mer eller mindre oändligt är det äntligen dags för hockey igen. Örebro tar emot Leksand hemma efter att ha isolerat sig en längre tid på grund av Covid-19-smitta inom organisationen. Exakt vilka eller hur många är inte direkt känt även om vissa spelare bekräftat att de varit smittade och nu tillfrisknat.

Träningar har innehållit varierande uppsättningar av spelare, men senast idag saknades endast Elias Ekström och Linus Öberg, utöver de skadade Christopher Mastomäki och Nick Ebert, enligt NA:s rapport. Ekström och Öberg kan bli aktuella för spel ändå, men vi får helt enkelt vänta och se.

Nu möter man ett Leksand som gått helt OK på sistone, och trots Örebros fina vinstrad mot dem, är det svårt att säga någonting säkert när man vet att flera spelare varit sjuka och att det kan ta tid att återhämta sig.

Örebro hade en fin trend innan man fick stänga ner. Frågan är hur mycket detta påverkat laget och om man kan fortsätta spela bra? Matchvanan är ju inte riktigt där, men den kommer man att kunna komma in i snabbt nu med fyra matcher denna vecka.

Leksand hade också en del manfall på träningen tidigare idag, men det var lite mer namnkunniga spelare som saknades då: Marek Hrivik, Johan Fransson, Jonas Ahnelöv och Peter Cehlarik. Mattias Ritola var med på träningen, men inte i full fart. Det verkar inte så troligt att han spelar medan övriga verkar vila eftersom de spelar ofantligt mycket under matcherna.

Just spelarna ovan är majoriteten av de spelare som Örebro verkligen måste se upp med. De står för en överhängande del av Leksands offensiva produktion. Nollar man den linan har man tagit ett stort kliv närmare seger. Örebro är det bättre laget, men Leksand har slagit andra bra lag när de framförallt inte fått stopp på deras förstalina.

Frågan är hur formen är för laget och om man kan få stopp på topplinan?

Matchen börjar 19.00 och sänds på Cmore Live 5.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *