Inför Örebro – Linköping 12/10

Inför Örebro – Linköping 12/10

Örebro har tre matcher denna vecka, varav två är hemma i Behrn Arena. Den första är i morgon mot Linköping. De har en match mer spelad än Örebro och en poäng mindre på kontot, och har också haft en ganska tuff start på säsongen i form av motstånd.

Linköping försökte stärka upp målvaktssidan ordentligt denna säsong genom att värva Örebrosonen Marcus Högberg. Han har väl inte riktigt varit den där supermålvakten som de trodde han skulle vara. Han måste nog vara bättre om det inte ska bli kval, som det ser ut just nu.

Linköpings försvarsspel är fortsatt svagt och när de möter det lag i SHL som är bäst på att generera chanser då känns det som att det kan bli tufft. Som grädde på moset är ynka 12 gjorda mål är sämst med marginal.

Örebro har fått en skada på Filip Barklund som blir borta denna vecka och Emil Larsson har varit förkyld, men spelar eventuellt imorgon per NA. Övriga skador är desamma och det gör att det känns aningen tunt bland forwards. Gissningsvis får Adam Hofbauer och Leo Carlsson chansen igen.

Linköping har fått en ny tränare i en jordad Klas Östman som vill få Linköpingslaget att förstå att man kan inte prata om slutspel när man slåss vid nedre strecket. Det  kändes inför säsongen som ett bra drag, men än så länge har det väl inte varit någon större succé.

Nu har man även tagit över Robert Lantosi från Rögle, där han haft det tungt och haft svårt att ta en plats i laget. Om han kan hjälpa dem återstår att se, men de kan ju inte gärna göra färre mål med honom i laget.

Matchen börjar 19.00 och biljetter verkar det fortfarande finnas gott om. Matchen sänds annars på Cmore Live.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *