Suckapalooza avgjort: Linköping är sämst!

Suckapalooza avgjort: Linköping är sämst!

I en match som verkade gå ut på att spela så uselt som det bara går visade Linköping att de minsann låter sig slås. De visade på en imponerande låg lägstanivå som de också lyckades vidhålla under långa perioder.

Örebro försökte under stunder att verkligen mäta sig med det, men det förstördes när laget blixtrade till ändå och stjärnspelarna inte klarade av att sänka sig tillräckligt. Örebro kunde helt enkelt inte hjälpa att vinna.

Örebro började bättre än motståndarna och tog också ledningen tidigt när Leo Carlsson åkte in, vände upp och serverade Petr Zamorsky i slottet satte pucken säkert bakom Marcus Högberg. Perioden hann inte bli gammal dock innan Linköping reducerade efter en rejäl bjudning av Örebro i egen zon.

Örebro tog sedan ledningen i powerplay när Rodrigo Abols vann tekningen klockrent bakåt till Robin Kovacs som smällde till och på något vis lyckas Emil Larsson styra upp pucken rätt i krysset. Att det kändes lite halvt oförklarligt och lite halvt turligt passade utmärkt in i matchen.

Andra perioden stod sedan Abols för en snygg uppåkning, rundade sin back och sköt in 3-1 på bortre. I övrigt hände precis ingenting i perioden. Jag lovar. Kolla inte på den och använd tiden till något bättre istället. Måla om taket och stirra på medans det torkar.

Tredje perioden börjar med att Linköping reducerar till 3-2 direkt. Jag tror att de sedan försöker kvittera. Jag är inte helt säker, men jag tror det. Det skapade väl i stort sett bara någon enstaka chans. De tog sig knappt ur egen zon vid perioder, men även om Örebro stod i vägen för dem resulterade det sällan i att Örebro själva kunde göra så mycket med pucken.

När Abols sedan sätter pucken i stolpen från lite snäv vinkel med öppen kasse och två motståndare jagandes kändes som att botten verkligen var nådd i denna match. Nog för att Linköping var dåliga, men Örebro kan verkligen inte vara nöjda med sitt eget spel. Visst går det att hitta bra saker, som att de lyckas låsa Linköpings uppspel helt, och mål i powerplay, men i det stora hela var det verkligen inte en insats man skulle skriva hem om.

Klacken var underbar och förtjänade verkligen att se en annan match än denna. Mängden misstag som gjordes av båda lag och kvalitén på spelet överlag var inte värdigt den stämning som bjöds på i hallen.

Nu väntar ny hemmamatch på torsdag. Då mot Timrå som måhända är ännu sämre än Linköping defensivt, men aningen bättre offensivt måhända.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *