Örebro rånade på bortaplan

Örebro rånade på bortaplan

Örebro började matchen bra. Stressade högt och effektivt och kändes mer taggade än hemmalaget. Det gick över i ett böljande spel där inte minst Skellefteå försökte komma med hög fart mot Örebros zon. De tog också ledningen efter att pucken studsade deras väg i offensiv zon. Säger inte att det var oförtjänt.

Men det märktes att Skellefteå spelade med stort självförtroende och ibland försökte göra saker och ting onödigt snyggt. Samtidigt så kladdade Örebro som sagt med både uppspel och spel i egen zon.

Efter målet tog Örebro taktpinnen och radade upp ett riktigt bra chanser, men inget mål.

Skellefteå vann puck i Örebros zon flera gånger efter det när Örebro fortsatte att slå dåliga passar eller ta för lång tid på sig. Bortsett en kort period efter målet såg perioden sig ganska lik ut med Skellefteå som spelade med stort självförtroende och framgångsrik forecheck, men de där riktigt heta chanserna kom de aldrig riktigt till utan Örebro stod rätt och var starka runt egen kasse.

Sedan kom ett mål lite halvt plötsligt. Gustav Backström slår en perfekt skottpass som Emil Larsson enkelt kan skarva in.

Kort därefter åker Kristian Näkyvä ut för en hakning som Örebro lyckades hålla rent för innan perioden blåses av. Örebro städar också av den sista biten av boxplayspelet i andra periodens inledning.

Andra perioden präglades sedan av lite mer gruff och småfult spel. Skellefteås överdrivna finessande fanns det inte lika mycket av, men Örebro utmärkte sig inte heller på det bättre sättet. Kristian Näkyvä slog fult undan klubban på en motståndare och Robert Leino förstärkte efter att han fick en klubba i ansiktet.

Ny dubbelutvisning kom sedan efter att det blev gruff efter en chans för Örebro. Det följande spelet i fyra mot fyra vad det främst Örebro som skapade något. Det fortsatte även så med mestadels Örebro.

Det ökade dessutom bara och Örebro var riktigt nära flera gånger om att ta ledningen där det var klubbspetsar eller stolpen som till slut var i vägen.

Sedan gör Skellefteå 2-1 från absolut ingenstans.

Tredje perioden fortsätter på samma vis med att Örebro trycker på för en kvittering. Då skickade man pucken ut i publiken och fick fokusera på boxplay i två minuter innan man kunde fortsätta jaga.

Örebro fick sedan chansen att spela powerplay efter en riktigt ful slashing av Mascherin rakt upp i skrevet på Nick Ebert. Det fanns verkligen ingen annan uppsåt där än att slå honom på kulorna. Sjukt fult. Matchstraff och ett par matchers avstängning blev det också.

Det var först mot slutet av powerplay som Örebro kunde etablera lite spel och skapa chanser, men överlag ett ganska svagt powerplay av Örebro. Örebro fortsatte trycka på för att försöka göra mål. Örebro tryckte på, ordentligt, men det är ju det där med att göra mål också.

Med dryga minuten kvar tar så Örebro time-out och tar även ut målvakten. Inget mål kom dock.

30-59 i skottförsök. Det säger nog det mesta om matchbilden. Örebro blev rånade helt enkelt, men man måste också göra mål på de chanser man skapar.

Nu väntar Linköping på tisdag och det verkar finnas gott om biljetter. Låt oss hoppas Örebro fortsätter att gasa på för Linköping har inte börjat bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *