Blek insats mot Skellefteå

Blek insats mot Skellefteå

Efter den lovande insatsen mot Växjö och Skellefteås i sin tur svaga form hade man goda förhoppningar om att Örebro skulle kunna åka upp och ta taktpinnen. Så blev det inte riktigt. Även om Örebro öppnade hyfsat och tog ledningen med 1-0 så såg man också till att bjuda in motståndarna efter det.

Örebro spelade inte minst odisciplinerat och tog onödiga utvisningar. När man är så svaga i boxplay som Örebro är kan man inte göra så. Det kommer att straffa laget snabbt och det gjorde det även denna match.

Skellefteå hade gjort läxan och såg till att försöka störa Örebros annars fina uppspel. Samtidigt så gjorde Örebrospelare misstag som man inte alls är van att se. Att Glenn av alla går bort sig grovt i markeringen, när hände det senast?

Örebro vann skotten ganska ordentligt i matchen, men avsluten i sig var inte alltid av den kvalité som man är van att se. Skellefteå hade 22 skott på mål, varav hela 18 var i skottsektorn. Örebro hade 36 skott och 19 i skottsektorn. Det är ganska tydligt att Skellefteå var mycket mer fokuserade på att hitta in framför mål medan Örebro nöjde sig med sämre avslut utifrån.

Bottennappet var ändå Borna Rendulics knätackling mot slutet. Lite symboliserar det hur dåligt tajmade Örebro var i denna match. Någonstans gick det snett i förberedelserna och spelarna var inte helt med i matchen. Skellefteå såg ut att var beredda på match medan Örebro var kvar i den berömda bussen.

Inte hela matchen, för det fanns bra stunder också, men alltför ofta var det svårt att riktigt känna igen laget och det är dessa svackor som laget måste försöka arbeta bort. Det är helt OK att förlora och göra en sämre match ibland, men det får inte falla igenom som det gjort flera gånger för Örebro även denna säsong.

Visst, det är inte åtta, nio eller tio mål i baken längre, men fortfarande ganska illa att släppa sex mål mot ett relativt formsvagt Frölunda eller fyra mot Skellefteå som letat efter formen hela säsongen, när man matchen innan visat upp ett helt annat spel. Det är förvånansvärt stora svängningar som inte borde få hända.

Nu väntar Linköping hemma imorgon. Om Örebro tänker fortsätta denna vara-bra-varannan-match-trend så antar jag de kör över clubben imorgon?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *