Förlust i tät match mot Luleå

Förlust i tät match mot Luleå

Jag bönade och bad om att i alla fall få en bra insats från Örebro och hockeygudarna hörde uppenbarligen min bön för Örebro började första perioden med att parkera i Luleås zon i över en minut och dessutom skapa farligheter under det bytet.

Örebro började bra och även om Luleå kom ut ur zon till slut så fortsatte Örebro spela bra. Man tog också ledningen tidigt i perioden när Borna Rendulic och Robert Leino spurtade iväg och den första spelade till den sista som kunde lägga in pucken i mål. Finländaren som blev tungt flopptippad inför säsongen har levererat på en hög nivå såhär långt.

Örebro fortsatte spela bra, men Luleå var med i matchen. Med tre minuter kvar försökte Oliver Eklind åka upp från egen zon, men stötte på patrull och tyvärr skulle det leda till ett mål i baken efter en styrning med tveksamt hög klubba. Eklind hade gjort en riktigt bra första period annars.

Med runt halvminuten kvar av perioden fick sedan Örebro chansen att spela fem mot tre efter att Mathias Bromé åkt varv i Luleås zon och blivit slagen mot handskarna två gånger om. Det blev som bäst en ramträff från det spelet. Inte godkänt.

Luleå fick sedan chansen i powerplay två gånger om. Örebro avvärjde det första bra. I det andra fick Luleå chansen att dessutom chansen att spela fem mot tre i över en och en halv minut. Örebro klarade av även det efter en monsterinsats av Gustav Backström, Lukas Pilö och Robert Leino. Boxplay levererade.

När man hämtat sig efter boxplayspelet satte Örebro full fart igen och kunde trycka ner Luleå rätt bra. Några mål blev det ändå inte och de riktigt, riktigt heta målchanserna kom aldrig.

Örebro börjar tredje som man avslutat andra med bra presspel och en jäkla glöd. Man vinner närkamper och är på en helt annan nivå än under Skåneturnén. Halvvägs in i perioden hade Luleå tagit över initiativet, men det där med farliga målchanser lös fortfarande med sin frånvaro. Det var två lag som försvarade sig riktigt bra helt enkelt.

Med sex minuter kvar drar Rendulic på sig en utvisningen i offensiv zon och man blir tvungen att städa av ännu ett boxplay. Luleå lyckas faktiskt få till en del riktiga farligheter, men inga mål. Istället skulle Örbro få chansen att spela powerplay med 2:30 kvar, men åter igen blev det inget mål.

Att det slutar 1-1 efter full tid får väl ses som ett hyfsat rättvist resultat även om Örebro kändes lite hetare sett över hela matchen.

Trots powerplay i förlängningen före Örebro blev även den perioden mållös. Lotteri fick avgöra istället och Luleå drog vinstlotten.

Som väntat en målfattig historia, men om något lag verkligen förtjänade mer poäng än den andra så var det Örebro. Nu blev det inte så, men det var ett klart kliv i rätt riktning och en nödvändig förbättring inför lördagens match mot Oskarshamn som vann idag igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *