Inför Örebro – Malmö 12/11

Inför Örebro – Malmö 12/11

Örebro stod för en ljummen insats mot Växjö igår och det kan nog förklaras med att man inte spelat match på länge. Inget av lagen kom upp i någon bra nivå med undantag för enskilda spelare och byten.

Nu väntar Malmö som hittills är SHL:s sämsta lag och deras senaste seger kom mot just Örebro under den där nattsvarta Skåneresan. Sedan dess har det gått tungt som sagt och det blev förlust mot Rögle senast där Rögle vann säkert utan att glänsa. Malmö hade bra lägen under matchen, men de fick inte in pucken.

Örebro är det bättre laget, men mot just Malmö har man haft det aningen svårt. Den hårda arbetsinsatsen som Malmö står för är något som Örebro haft svårt att möta upp ordentligt alla gånger. Ambitionen från Malmös sida kommer vara att upprepa den insatsen och jobba ner Örebro enligt Joakim Fagerwall. Det verkar bli samma lag som man ställde upp mot Rögle.

Örebro kom till spel med 14 forwards mot Växjö och det finns ingen direkt anledning att man ändrar på det, men med tanke på hur pigg Daniel Muzito-Bagenda ändå var kanske det blir lite omkastningar i laget. Elias Ekström hade det svårt igår och med tanke på det tunga intensiva spel som Malmö står för känns han som en spelare som skulle kunna få det svårt, och enligt NA:s rapport är det precis den förändring som verkar vara på lut, men fler kan vara att vänta.

Örebro har revansch att kräva av sig själva och nu hoppas jag man låter den lusten driva dem till en seger imorgon.

Matchen börjar 19.00 som vanligt och sänds på Cmore Live 5.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *