Örebro körde över Malmö

Örebro körde över Malmö

Det tog nästan en period, men sedan visade Örebro att man hittat spelet även mot Malmö. Den första perioden var en jämn historia där Malmö hade de bästa chanserna, men Örebro hade fler. Att perioden slutade 1-1 kändes rätt OK ändå med tanke på att Malmö hade en puck stolpe-stolpe-ut. Robin Salo gjorde Örebros mål med ett backskott efter att Örebro verkligen stormat in på kassen.

Örebro vann skotten till slut med 12-4 efter en ganska stark avslutning på perioden. Det tog man med sig in i andra och verkligen bara körde över Malmö. Skottstatistiken 21-5 är kanske till och med i underkant, men det viktiga är att man också gjorde mål. Till och med i powerplay!

Först lyfte Oliver Eklind in sitt första SHL-mål och gav Örebro ledningen. Eklind stod för en riktigt bra insats under kvällen och fixade med två stycken powerplay till Örebro genom hårt jobb utefter sargen. Han lär få fortsätta på lördag.

Borna Rendulic såg sedan till att hitta nätet igen när han kryssade sig genom ett slutkört Malmöförsvar. När Robin Kovacs sedan också drog sin patenterade rökare i första krysset, i powerplay, så var förnedringen nästan total. Örebro var klasser bättre än Malmö i den andra perioden och var verkligen förtjänta av den utdelningen.

Örebro löste Malmös presspel enkelt och var fullständigt dominanta på ett sätt jag inte riktigt sett innan. Inte mot Malmö i alla fall.

Och den tredje perioden började inte sämre. Örebro hade skjutit nästan tvåsiffrigt med skott på mål innan Malmö fick iväg sitt första avslut. Malmö skulle dock komma in mer i matchen efter att Örebro gjort 5-1, även det i powerplay, när Mathias Bromé läckert serverade Robin Kovacs nästan öppen kasse.

Örebros powerplayspel har fått sig ett lyft utan tvekan denna match.

När Kristian Näkyvä drog på sig sin andra utvisning för dagen, han brukar inte trivas mot Malmö, fick gästerna chansen att spela fem mot tre och även om det satt långt inne så fick de till slut in en puck och kunde reducera. Efter det tog Örebro till ett lite säkrare spel, men utan att ge bort för mycket initiativ till Malmö.

Att släppa in mål i spel med två man färre kan jag acceptera så boxplay kan vi lämna för nu. Svårt att utvärdera efter en sådan här match.

När Patrik Hersley snällt gav pucken till Emil Larsson med runt minuten kvar så trampade han runt sagda Hersley och satte sitt andra mål för säsongen. Matchen slutar 6-2 och det var i underkant. Oscar Alsenfelt stod på huvudet mellan varven och det hade kunnat slutat mycket värre. Skotten slutade 51-17 och det speglar matchen.

Fagerwall summerade det hela bra: ”Vi kämpade hockey. De spelade hockey.”

Nu väntar Rögle på lördag. Det borde bli en betydligt tuffare match.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *