Inför Örebro – Rögle 14/11

Inför Örebro – Rögle 14/11

En av de absolut bästa matcher som Örebro Hockey spelat var på bortais mot dagens motståndare Rögle. Det var en intensiv match med hög tempo och bra kvalitet på det mesta som hände. Det var en match som osade slutspel och verkligen kändes som två lag som gav allt för att vinna.

En jäkla bra hockeymatch helt enkelt och att Örebro vann gjorde den knappast sämre, inte för mig i alla fall.

Både Örebro och Rögle har likt Askungen visat att man kan visst dansa med de bästa och hur oäkta man än må vara har man både lag och spel för att ligga med i toppen av tabellen.

Den här säsongen har Örebro blandat och gett en del, men på sistone känns det som att man börjar få lite bättre styr på grejerna och det borde kunna bli en riktigt bra match i eftermiddag. Örebro saknar fortsatt Nick Ebert och Lukas Pilö med skador, men i övrigt inga problem att fylla ut laget. Jhonas Enroth har stått de två första matcherna i veckan och gjort det OK, men det borde rimligen innebära att det är Jonas Arntzens tur att vakta kassen.

Rögle har inlett säsongen ännu bättre och även om man haft matcher där man spelat sämre har man haft en klart högre lägstanivå än Örebro. På de senaste fem har man fem segrar, varav tre är på bortais. Simon Ryfors har varit härföraren under denna period med fyra mål, men jag kan inte sluta förundras över hur de fick till lånet av Moritz Seider som imponerar något fruktansvärt.

Lite som Robin Salo ser han helt enkelt för bra ut för SHL.

Jag hoppas på en riktigt bra match ikväll mellan två bra lag, men nog har Rögle den stabilare formen just nu. Samtidigt måste segerraden ta slut någon gång.

Matchen börjar 18.00 och sänds på Cmore Live 2. ”Bottenmötet” mellan Färjestad och Djurgården är tydligen mer intressant som helgens sena match…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *