Två pinnar i fantastisk match

Två pinnar i fantastisk match

Det fanns goda chanser för att det skulle bli en bra och underhållande match med två lag som spelat bra på sistone, och det blev det verkligen. En jämn första period som gick mest i Örebros stil med väldigt snabbt spel och så klart två mål för hemmalaget. Robin Kovacs och Mathias Bromé bjöd på en repris i powerplay och trots en lite halvdan träff gick pucken in. Kovacs är verkligen het just nu.

När Oliver Eklind sen såg till att hålla koll på ytan framför Rögles kasse kunde han servera Kristian Näkyvä som parkerat precis där. Två måls ledning var kanske inte helt representativt för chanserna och matchen, men Örebro spelade bra och jag var inte helt förvånad att de ändå gjorde två mål. Jonas Arntzen såg till att hålla tätt åt andra hållet under tiden.

Rögle var så klart inte nöjda med det och när andra perioden kom igång var det tydligt att de vill dra ner på tempot och ta kontroll över spelet. De lyckades snabbt jobba in en reducering till 2-1, men Örebro replikerade omgående till 3-1 genom Robert Leino som fick en riktigt härlig långpass av Oliver Eklind. Rögle fortsatte dock på samma väg som innan och såg till att jobba sig tillbaka in i matchen.

De gjorde både 3-2 och 3-3 innan perioden var slut, eller rättare sagt innan första halvan av perioden var slut. Den andra halvan av perioden är faktiskt helt tom i protokollet, men det vi kan konstatera är att den här perioden var Rögles och man undrade vad Örebro skulle göra för att vända tillbaka spelet i den tredje perioden.

Något gjorde man och det gav resultat. Det hann inte gå mycket tid innan Ludvig Rensfeldt stod på rätt plats i slottet när pucken damp ner där och kunde vispa in 4-3 upp i nättaket. Rögle kvitterade, snyggt, igen innan Christopher Mastomäki krigade in 5-4 liggandes. Rögle kvitterade, snyggt, igen med cirka fem minuter kvar.

Kristian Näkyvä lyfte en puck klockrent i stolpen med dryga minuten kvar, men närmare än så kom inte Örebro en seger vid full tid. Örebro avslutade bäst, men det hade kunnat sluta hur som helst detta.

I förlängningen så blev det sedan Örebro som drog det längsta strået när Borna Rendulic sköt på Rodrigo Abols och in i mål i powerplay. Inte mycket att säga om utvisningen som ledde upp till den.

En viktig seger för Örebro som visar att man kan slå alla. Rögle är en riktigt bra motståndare, men i den här matchen var det Örebro som var bäst till slut. En sjysst match med ändå en del fysiskt spel, men också många bra hockeyspelare som fick visa vad de kan göra. En bra hockeymatch helt enkelt.

Skulle det bli en slutspelsserie mellan de här lagen kommer det att finnas massor med underhållning för alla som bara älskar hockey.

Nu väntar en lite lugnare vecka med bara två matcher. Först Luleå borta på torsdag och sedan Oskarshamn på lördag hemma i Behrn Arena.

Oskarshamn lyckades knipa en poäng mot Skellefteå trots att de var utspelade under perioder. De lyckades hålla Skellefteå på utsidan och minimera de verkliga farligheterna. Luleå är Luleå. Alltid svåra.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: