Inför Örebro – Växjö 26/12

Inför Örebro – Växjö 26/12

Det blir alltså en match idag. Efter alla flyttar fram och tillbaka och lag som byter motståndare på dagar känns det nästan konstigt att det faktiskt ska spelas hockey igen. Förhoppningsvis har inget hänt innan matchen ska spelas ikväll, men vi får väl förutsätta att alla inom respektive förening skött sig och inte haft otur någonstans.

Örebro Hockey får tillbaka Emil Larsson, Robin Salo och Robert Leino som var iväg på någon tramsturnering. Man har dock tappat Mathias Bromé för resten av säsongen åtminstone då Detroit Red Wings valt att kalla över honom till sitt träningsläger. Det ser ut som att man väljer att lyfta upp Elias Ekström på hans position. Ekström som är en kreativ spelare ska spela i en spelande lina och inte i en brunkarlina även om han inte gjort bort sig där.

Rodrigo Abols är dock inte kallad till Florida Panthers camp utan han kommer fortsätta i Örebro, men han är fortfarande deras spelare. Med ovissheten kring AHL är det nog troligt han kommer att bli kvar här resten av säsongen även om det inte är garanterat att det blir så.

Växjö har faktiskt gått om Örebro i tabellen, men har också två matcher fler spelade. Laget stod för en blek insats mot Oskarshamn senast, men lyckades ändå vinna till slut. Örebro stod för ett magplask mot Frölunda, men har spelat bra innan dess. Gissningsvis liten fördel för Örebro hemma i bunkern, men lite ovisst känns det ändå.

Det mest spännande i matchen blir nog annars hur pass bra Örebro Hockey står sig utan Mathias Bromé. Det är ändå en av SHL:s bästa spelare som försvinner och även om klubben jagar ersättare är det ingen garanti att man får tag på något, ännu mindre någon som faktiskt kan ta hans plats rakt av.

Matchen börjar 18.00 och sänds på Sportkanalen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *