Effektivt Örebro sänkte Växjö

Effektivt Örebro sänkte Växjö

Örebro Hockey hade revansch att utkräva på sig själva efter den nästan pinsamma insatsen mot Frölunda senast. Laget gick knappt att känna igen och även om man inte gör sin bästa insats mot Växjö visar man ändå att man kan snabbt studsa tillbaka till en bra nivå.

Örebro var det klart bättre laget i första perioden, men onödiga utvisningar gjorde att man bjöd in Växjö i matchen flera gånger. Motståndarna var annars väldigt generösa med utrymmet på isen och gav Örebro, som också under press är bra på att vårda pucken, väldigt mycket tid att hitta bra uppspel.

Robin Salo såg till att ge Örebro ledningen på mer eller mindre egen hand när han bröt in i slottet och slog in sin egen retur. Han är verkligen för bra för SHL och det ska bli enormt spännande att se var han hamnar efter säsongen med COVID-19 som härjar runtom i världen och gör allting osäkert.

Daniel Muzito-Bagenda såg sedan till att åter ge Örebro ledningen med 2-1 när han gjorde det han är bäst på, gasa på som bara den och åkte ifrån sin försvarare. Det var hans första mål för säsongen. Han har haft det väldigt tufft denna säsong och jag hoppas det här kan leda till att han kommer igång på allvar.

I den andra perioden såg Växjö till att stänga ner ytorna bättre och försökte verkligen förhindra de enkla uppspelen som man bjöd på i första perioden.
Det gjorde att inledningen var mycket jämnare spelmässigt, men efter dryga fem minuter slog Robin Salo en underbar öppnade passning till Robin Kovacs som gav pucken vidare till Robert Leino som lyfte in pucken i bortre krysset med en backhand. Hög klass hela vägen in i nät.

Det stod sig perioden ut, men när Jonathan Andersson drog på sig 2+2 minuter kändes det som att vi var på väg mot en repris av senast där Växjö utnyttjade Örebros fallerande boxplay för att sno med sig en poäng hem till Småland. Nu redde det ut sig och jag hoppas verkligen att det är början på en förbättring för boxplay är fortsatt uselt efter halva säsongen.

Även om Växjö reducerade tidigt i fjärde så var det Örebro som visade varför man är ett topplag efter det. Man såg snabbt till att återta tvåmålsledningen när Emil Larsson forcerade in 4-2 och sedan utökade man till 5-2 genom Robin Kovacs som stod för en suverän insats under hela matchen.

Jhonas Enroth stod för en bra insats och tog allting man kunde förvänta sig. Sedan kan jag tänka mig att det finns de som muttrar om att han hade tagit de två målen också bara han hade varit lite större. De har kanske inte helt fel, men det är verkligen att leta efter fel då.

Att sedan Elias Ekström fick avrunda matchen genom att täcka två skott och sedan sätta 6-2 i tom kasse efter att Borna Rendulic osjälviskt gett han pucken i mittzon var verkligen en perfekt avslutning. Rendulic såg måhända bättre ut än han gjort tidigare, men han syns fortfarande ganska lite ute på isen med tanke på vilken spelare han ska vara. Ekström gjorde vad man kunde förvänta sig och det ska bli spännande att se hur han utvecklas.

Örebro gör en bra match och visar på bra effektivitet. Man tar sig in i slottet och söker bra lägen nära mål. Samtidigt försöker man hålla motståndarna borta från det egna slottet och låter dem skjuta från sämre lägen.

Nu väntar ny match imorgon borta mot Skellefteå. De har ingen vidare trend just nu och Örebro borde ha en bra chans att ta en ny seger uppe i Västerbotten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *