Sjunde träningsmatchen avklarad

Sjunde träningsmatchen avklarad

Örebro har blandat bra bland lagen man mött under försäsongen. Det började lite skakigt mot Västerås, men de reste sig snabbt från det och vann ganska stort mot Djurgården. Spelet fortsatte bra och man spelade bra mot Leksand, Brynäs, Färjestad och HV71. Efter det tog man ett uppehåll med träningsfokus innan det var dags att starta om med match mot Oskarshamn.

Tränare och spelare var medvetna om att det skulle bli ett annat spel och en annan utmaning att möta Oskarshamn. Det var täta och jämna matcher lagen emellan vid alla fyra möten förra säsongen och så var det även idag. Jag kan förstå de som tycker att detta inte var godkänt, men det är att undervärdera Oskarshamn.

De har inte de stora namnen i laget, men de har ett grundspel som alla köper och som är riktigt jobbigt att möta. Tittare man på deras tidigare resultat under försäsongen borde det inte heller komma som någon förvåning att även denna match blev målsnål.

Det riktigt dråpliga var så klart att Nick Ebert utgick skadad och ska röntgas i morgon bitti. En axelskada är det. Fråga är hur allvarligt. Ett par veckor bli han borta som minst enligt Örebro Hockey. Nu har Örebro en bra bredd på backsidan så för stunden får helt enkelt andra kliva fram istället.

Egentligen vet jag inte om det är helt nödvändigt att gå igenom alla tre perioderna för de var alla ganska lika: sönderblåsta med utvisningar, dålig skärpa i avsluten och utmärkt målvaktsspel. Örebro lyckades inte vinna puck högt i banan speciellt många gånger. Där var Oskarshamn bättre och frågan är om inte en seger för hemmalaget hade varit det mest rättvisa?

Nu har dock Örebro tillgång till spets som Oskarshamn inte har och i denna match blev det avgörande. Borna Rendulic kom fri och gjorde inga misstag. Tex Williamsson som annars gjorde en grym match fick se sig slagen den gången.

Rendulic som fortsätter att ge ett lugnt och tryggt intryck på isen. Han spelar klokt och kan på det skjuta värre än en häst sparkar.

Örebro gör inte någon av sina bättre matcher, men det får man i alla fall delvis tillskriva Oskarshamn som visar att de tror på sitt spel och gör det svårt för motståndarna att spela sitt spel.

Jhonas Enroth var enorm matchen igenom. Helvete vad bra han är.

Nu väntar en match mot Linköping imorgon. Ett Linköping som värvat väldigt friskt och på pappret borde vara klart starkare än förra säsongen, men de verkar fortfarande få det svårt att ta sig till slutspel om man kollar på tabelltipsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *